Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Nije prvi put

Milanović izazvao diplomatski skandal, pozvali hrvatsku veleposlanicu: "Duboko smo razočarani"

Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: Mirko Ferlin/Cropix
Izjava predsjednika Milanovića ponovno je izazvala diplomatski skandal. Ovoga puta obrušio se na Bugarsku.

Predsjednik Zoran Milanović izazvao je novi diplomatski skandal ovaj puta rekavši kako je "Hrvatska dno Europske unije, da je lošija jedino Bugarska" te da "svakog dana molimo Boga da Bugarska ostane posljednja, i da joj se ništa ne dogodi, jer bi to inače onda bila Hrvatska". 

Iz Bugarske su reagirali prozvavši hrvatsku veleposlanicu Jasnu Ognjatovac rekavši da su duboko razočarani. 

"Takva izjava je neprihvatljiva i ne korespondira s odličnim bilateralnim odnosima između Hrvatske i Bugarske", poručili su iz bugarskog Ministarstva vanjskih poslova, piše Večernji list

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Pregovori još traju Pregovori Plenkovića i Domovinskog pokreta u slijepoj ulici, HDZ žestoko po Milanoviću: "Komično je pratiti kako se koprca"

Nadodali su kako nisu burnije reagirali zbog odličnih odnosa premijera Andreja Plenkovića i ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana prema Bugarskoj. 

Predsjednik je spornu izjavu izgovorio na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada 27. travnja. 

"Iskoristite sve te europske fondove koji stoje na raspolaganju jer neće vječno dolaziti i time se ne treba uopće impresionirati... Hrvatska po tome nije ni prosječna, mi smo dno Europske unije. Kad se gledaju bivše socijalističke države, one koje koriste europske fondove, tu je Bugarska jedina lošija od Hrvatske i mi svako jutro ustajemo i molimo Boga da se Bugarskoj ništa ne dogodi, da ima tko biti zadnji, da im bude lijepo, kao što je do sada, onda je Hrvatska predzadnja", tada je rekao Milanović. 

Pročitajte i ovo Obljetnica Bljeska Obljetnica operacije Bljesak Plenković odgovorio sprema li se na nove izbore: Anušić komentirao fotografiju koja je podigla mnogo prašine

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova ispričalo se Bugarima.  Poručili kako snažno podržavaju Bugarsku i ostvarivanje njihovih elkonomskih ciljeva. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene