Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik SDP-a, Zoran Milanović, večeras je ponovno pozvao čelnika HDZ-a, Ivu Sanadera, na sučeljavanje pred televizijskim kamerama, ocijenivši da HDZ odbija sučeljavanje jer, za razliku od SDP-a, nema odgovore na bitna pitanja za Hrvatsku.


"Pozivam prvog blefera među hrvatskim političarima Ivu Sanadera da dođe na sučeljavanje na koju god temu hoće i neka povede bilo kojeg sportaša sa sobom. Možemo razgovarati o gospodarstvu, socijali, vanjskoj politici, bilo čemu, samo ga molim da ne bude o teatrologiji jer o tome zna više", poručio je Milanović na predizbornom skupu u zagrebačkom naselju Šestine.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Svaki SDP-ovac može održati lekciju neznalici Sanaderu' Slika nije dostupna Sanader pristao na sučeljavanje s Milanovićem

Osvrćući se na HDZ-ove predizborne televizijske spotove na kojima istaknuti hrvatski sportaši pozivaju građane da glasuju za HDZ, Milanović je rekao da HDZ time pokazuje kako njegovi kandidati za Hrvatski sabor uopće nemaju što reći javnosti, te da stoga koriste sportaše.

"Jesu li sportaši kandidati za Sabor ili nastupaju kao neki manekeni? HDZ-ovi kandidati kao da imaju lokote na ustima i uvijek netko mora govoriti umjesto njih", kazao je, istaknuvši da cijeni sport i sportaše, njihovo odricanje i vrhunske rezultate, ali da mora komentirati HDZ-ove spotove na kojima "govore samo veliki vođa i sportaši".

Milanović je naglasio da SDP-ovci, za razliku od HDZ-ovaca, imaju otvoren prostor u djelovanju i obraćanju javnosti, da su fokusirani na programe i rješenja za probleme Hrvatske.

Hrvatske je građane ponovno pozvao da izađu na izbore i u svojoj državi odluče kakvu će vlast imati.

"Bitno je da odlučimo mi u Hrvatskoj i tu odluku ne prepustimo nikome drugome", poručio je Milanović na skupu u Šestinama gdje je SDP predstavio kandidate s liste za I. izbornu jedinicu, koja obuhvaća dio centra i zapad Zagreba te sjeverozapadni dio Zagrebačke županije.