Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Struka će reći

Milanović: 'Gornji horizonti' neće se graditi, ako zaslanjuju Neretvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović izjavio je danas da se druga faza projekta 'Gornji horizonti' neće realizirati, ako studija utjecaja na okoliš pokaže da bi se njome zaslanila Neretva.

Premijer Zoran Milanović izjavio je danas da se druga faza projekta 'Gornji horizonti' neće realizirati, ako studija utjecaja na okoliš pokaže da bi se njome zaslanila Neretva.

'Ako će dovesti do zaslanjenja Neretve, pa onda nećemo graditi. Je li tome tako, to ćemo vidjeti, to će reći struka', odgovorio je Milanović Frani Matušiću (HDZ), tijekom saborskog aktualnog prijepodneva. Matušić je upozorio na mogući štetni utjecaj izgradnje hidroelektrana na području istočne Hercegovine.

Premijera je upitao zašto u pregovore o tom projektu nisu uključeni predstavnici županijskih i lokalnih vlasti te zašto potpredsjednik Vlade Radimir Čačić pregovara s predstavnikom jednog entiteta u BiH.  'Imamo loša iskustva oko uključivanja lokalnih vlasti. Baš vaša županija odbija promijeniti prostorni plan kako bi trajekt mogao voziti tamo gdje je najkraće dok se ne izgradi most', uzvratio je Milanović.

Antu Babića (HDZ) zanimalo je zašto je Njemačka za proljeće odgodila ratifikaciju hrvatskoga pristupnog ugovora, koja se očekivala do kraja godine. 'Je li razlog nepoštivanje preuzetih obveza, odnosno nepostupanje hrvatskih vlasti po tjeralicama njemačkih pravosudnih tijela prema određenim osobama, koje njemački istražni organi sumnjiče za likvidacije hrvatskih emigranata', upitao je Babić.

Pročitajte i ovo Građani na biralištima Iznenađenje s Pantovčaka Kako je Milanoviću palo na pamet da izbori budu u srijedu, a ne u nedjelju? Zoran Milanović Pitanje budućnosti RH Zoran Milanović otkriva ''vojnu tajnu'': Na ovo se čeka već neko vrijeme

>> Premijer održao lekciju oporbi: 'Tuđman nije bio ishlapljeli, izbezumljeni starac!'

Milanović mu je odgovorio da je tjeralica 'na koju Babić cilja' povučena prije nekoliko mjeseci. Babić je Milanovića prozvao i za govor mržnje, jer je HDZ-ovcu Davoru Ivi Stieru kazao kako bi, da bi razumio i volio Hrvatsku, morao u njoj živjeti neko vrijeme. 'To je govor mržnje i neprihvatljiva poruka hrvatskoj dijaspori, čije bezgranično rodoljublje pametna Vlada može iskoristiti u promociji Hrvatske', rekao je Babić.

Sunčana Glavak (HDZ) premijera je pitala kada će stati na kraj nezakonitom odlaganju smeća pored Varaždina, koje je inspekcija zabranila, da bi ministar zaštite okoliša odgodio primjenu te inspekcijske odluke. Milanović joj je odgovorio da Vlada pokušava u roku od godine dana riješiti problem koji je generiran u proteklih osam godina.

'Ljudi povezani s raznim političkim opcijama zbog tog predmeta izlaze iz pritvora uz kauciju', podsjetio je Milanović te poručio kako 'limit koji je u uređenim društvima postavljen pred izvršnu vlast ne smije i neće služiti kao bijeg od odgovornosti'.

Oporbeni zastupnici premijeru su spočitavali da je pregrub u raspravi, na što je Milanović zaključno kazao kako se 'ispričava ako je u nečem pretjerao'. 'Vjerujte da ste i vi', dodao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene