Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rješenje odgovara bankama

Milanović: Dogovor o švicarcu je rješenje bankara, Vlade kao da ni nema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je kako je današnji dogovor vlade i poslovnih banaka u vezi s fiksiranjem tečaja franka na 5,8 kuna na rok od pet godina, dok bi razlika anuiteta između toga fiksiranog i stvarnog tečaja formirala odgođeno potraživanje, rješenje bankara.

Mi bismo voljeli vidjeti točnu strukturu kamatne stope na 'švicarce', pa da vidimo koliki je trošak nabave novca, trošak osiguranja, rezervacija, koliki je profit - da bude sve transparentno, rekao je čelnik SDP-a.

'Ovo je rješenje koje odgovara bankama, koje ne želim napadati, ali to odgovara bankama, a vlade, nakon velikih riječi i nepotrebnih prijetnji bankama prije tjedan dana, kao da nema i kao da ne postoji', rekao je Milanović u središnjici stranke, dodavši da vlada po običaju nije napravila ništa. (Hina)

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Andrej Plenković "Druži se s kriminalcima" Vlada o Milanovićevim izjavama: "Novi pisani uradak patološkog lažljivca demonstrira obrazac ponašanja iskompleksiranog luzera"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene