Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas je komentirajući izjavu predsjednika Poljske Lecha Kaczynskog kako "nagađanja o datumu ulaska Hrvatske u Europsku uniju idu sve do 2011. godine", kazao kako je ta godina nažalost postala referentna točka mnogih relevantnih stručnjaka s područja vanjske politike.


"Moram priznati da nisam očekivao takvu izjavu predsjednika Kaczynskog koji je inače poznat po tome da je izravan. Čuli smo do sada i drukčija stajališta, ali nažalost on nije jedini koji je u posljednje vrijeme spomenuo 2011. godinu kao godinu ulaska Hrvatske u Europsku uniju", rekao je Milanović. Dodao je kako bi Hrvatska ove godine trebala otvoriti i zatvoriti sva poglavlja, no "s obzirom na način kako je započela godina u Hrvatskoj", biti optimist u ovom slučaju bilo bi doista neozbiljno.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović ne odustaje: Predložit će Saboru svojeg kandidata za predsjednika Vrhovnog suda Vrhovni sud, zgrada Milanović će u srijedu na stol dobiti prijave za predsjednika Vrhovnog suda, bira između troje kandidata

Komentirajući odnos SDP-a i HNS-a u kontekstu HNS-ova traženja jednog potpredsjedničkog mjesta u Hrvatskom saboru, Zoran Milanović je kazao kako ne želi dizati nikakve tenzije, već da o tom pitanju treba otvoreno razgovarati.

"Cijenim Vesnu Pusić, no trenutni rezultati su takvi. Biti druga po snazi opozicijska stranka u parlamentu, što je argument HNS-a, zapravo nije nikakav argument", ustvrdio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović. On je još jednom podsjetio kako SDP ima 56 od ukupno sedamdesetak oporbenih zastupnika u Saboru u kojemu, kako je kazao, "HNS ima osam puta manje, odnosno sedam zastupnika".

"SDP uživa potporu ostatka oporbenih stranaka te smatra da je Sabor središnja adresa hrvatske demokracije. S druge strane, HNS može obnašati i druge časne i važne dužnosti u parlamentu", zaključio je Zoran Milanović.