Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Danas dugoočekivani sastanak

'Jedino što očekujem je konstruktivan razgovor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počeo je dugoočekivani sastanak nacionalnog odbora za ulazak u EU. Na njemu sudjeluju predsjednici oporbenih stranaka, ali i sama premijerka Jadranka Kosor.

Prije nego što je ušao na sastanak Zoran Milanović je izjavio kako ' jedino očekuje konstruktivan razgovor'. Oko pola sata prije početka sastanka Vesna Pusić je otišla kod predsjednice Vlade Jadranke Kosor, vjerojatno da je pobliže upozna s procedurom sastanka Nacionalnog odbora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Protuoptužba HDZ: Pusić želi opstruirati pregovore s EU Slika nije dostupna Na sastanak kod Sanadera Milanović došao iz 'kurtoazije'

Premijerku Jadranku Kosor i predsjednika Ivu Josipovića pred Saborom je dočekao predsjednik Sabora Luka Bebić. Očekuje se da će sastanak trajati dava sata.

Bez pitanja za premijerku

Nakon što je Zoran Milanović u ime oporbe nekoliko puta pozivao premijerku da dođe u Sabor i da pred zastupnicima odgovori na pitanja o datumu izbora i završetku pregovora s Europskom Unijom, u srijedu joj na aktualnom satu nije postavio ni jedno pitanje.

Poziv predsjednice Nacionalnog odbora za ulazak u EU Vesne Pusić premijerka je odmah prihvatila.

Na današnjem će sastanku biti ragovora o završetku pregovora s EU, a sudeći po tome što je za sobom ostavio Jose Manuel Barroso, koji je jučer posjetio Zagreb i sastao se s premijerkom Kosor, te predsjednikom Josipovićem, sigurno će biti riječi i o samom datumu ulaska u EU.

Podsjetimo, oporba već neko vrijeme poziva vladajuće da objave datum izbora te tvrde da se oni moraju održati prije završetka pregovora s EU.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene