Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporavilo se tržište

Kujundžić "objasnio" zašto mu je kuća prijavljena na upola manju vrijednost: "Stručnjaci su mi rekli..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se otkrilo da je obiteljska kuća u Markuševcu prijavljena na upola manju vrijednost, ministar Milan Kujundžić objasnio je da su kuću kupili kada je tržište nekretnina bilo na najnižoj razini.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić poslao je priopćenje u kojem objašnjava kako to da mu je kuća na Markuševcu prijavljena na upola manju vrijednost

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna digresija Ministar sazvao presicu o imovinskoj kartici, a onda se vratio u prošlost: "Moja Ivanbegovina je napuštena jer su partizani..." Milan Kujundžić Pričao i o partizanima Ministar Kujundžić na izvanrednoj konferenciji: "Ovo je atmosfera linča. Ostavka mi ne pada na pamet"

Kaže da su kuću veličine 120 metara kvadratnih supruga i on kupili 2010. godine kreditom od 100.000 eura podignutim u PBZ uz kamatnu stopu 6,40 posto.

"To je vrijeme kada su tržište nekretnina i cijene na najnižoj razini. U ožujku 2016.g. (sedam mjeseci prije nego sam izabran za ministra) reprogramirali smo kredit u PBZ-u kreditom od 65 tisuća eura kojeg je moja supruga podigla u OTP banci uz kamatu od 2,99 posto", napisao je ministar i dalje objasnio kako se tržište nekretnina 2016. g., kada je on postao ministar i radio prijavu Povjerenstvu, počelo pomalo oporavljati.

"Stručnjaci su mi rekli da je procijenjena vrijednost kuće u tom trenutku oko 120.000 eura. Zadnje 3 godine cijene nekretnina vrtoglavo rastu te bi po procjeni stručnjaka ta ista kuća vrijedila oko 250.000 eura, iako bi, po mišljenju stručnjaka, a obzirom na lokaciju kuće teško bilo naći kupca za taj iznos", kaže u priopćenju. 

Portal Telegram je, međutim, u tekstu o Kujundžićevoj kući naveo da su vještaci OTP banke te 2016. godine kuću procijenili na 1,680.000 kuna, što ministar u svom odgovoru ne spominje.

Dan prije otkrića o kući na Markuševcu, Telegram je objavio kako je obitelj ministra zdravstva Milana Kujundžića kupila novu kuću za 195 tisuća eura, a iz imovinske kartice nije vidljivo otkud im novac za to. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene