Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa provjerit će imovinsku karticu ministra Milana Kujundžića, potvrđeno je Dnevniku Nove TV.

Galerija


Obitelj ministra zdravstva krajem prošle godine je prema pisanju portala Telegram u Zagrebu je kupila još jednu kuću.

Vezani članci Sjednica povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučuje o prijavama protiv premijera Plenkovića Nataša Novaković - 5 Šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa o smanjivanju ovlasti: "Bilo bi loše da Povjerenstvo kao neovisno tijelo nestane. Borit ćemo se"

Nova nekretnina s okućnicom površine oko 288 četvornih metara nalazi se u zagrebačkom Maksimiru.

Kujundžići u imovinskoj kartici navode da je plaćena gotovo milijun i pol kuna, međutim, iz iste te kartice nije jasno odakle im sav novac kojim su kuću mogli isplatiti.

Navode da su do vlasništva došli kupnjom iz drugih izvora dohotka, novčanom pozajmicom, te zaduženjem kod banke. Ministrova supruga upisana je kao vlasnica kuće.

O svemu se očitovao prozvani ministar.

"Možda će zvučati patetično ili "opravdavajuće", ali u slučaju mog životnog puta krajnje realno: cijeli život sam radio, cijeli život sam stvarao, cijeli život sam štedio i cijeli život sam bio u kreditima.

Pred kraj svog radnog vijeka moja supruga i ja smo zaključili da bi za "mirnu i sigurnu starost" bilo dobro investirati u kupnju nekretnine.

Stoga smo odlučili kupiti kuću u Zagrebu u vrijednosti 195.000 € (protuvrijednost u kunama).

S obzirom da godinama, a i sada, imamo mjesečni zbroj plaća preko 40.000 kuna odlučili smo podići kredit, uložiti ušteđevinu i nešto posuditi od prijatelja.

100.000 € smo podigli kredit u PBZ-u, 55.000 € platili iz ušteđevine koja je na računu u PBZu, a 40.000 € privatno posudili od prijatelja.

Dakle, sve transparentno i zakonito. Kupnju kuće sam prijavio Povjerenstvu", očitovao se Kujundžić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr