Milan Kujundžić
Milan Kujundžić Foto: DNEVNIK.hr

Nakon što je jučer objavljeno kako je obitelj ministra zdravstva Milana Kujundžića kupila novu kuću za 195 tisuća eura, a iz imovinske kartice nije vidljivo otkud im novac za to, portal Telegram danas piše kako njegova prva kuća ne vrijedi 120 tisuća eura, kako je navedeno u imovinskoj kartici.


Milan Kujundžić prijavio je da obiteljska kuća u Markuševcu, u kojoj sa suprugom godinama živi, vrijedi 900.000 kuna, no prema pisanju Telegrama, ministra o vrijednosti kuće demantiraju vještaci dviju banaka koje su od 2010. nekoliko puta procjenjivale tu nekretninu.

Vezani članci Zgrade, ilustracija Koliko je korona utjecala na cijene nekretnina u Hrvatskoj? "Zagreb još nije dosegnuo svoj maksimum" Ivo Žinić, stan u Borovju Sad se, kao, ne zna: Žinić je svoje prezime na stanu u Zagrebu - sakrio papirićem

One su, naime, procijenile kako je stvarna vrijednost ministrove kuće dvostruko veća no što je Kujundžić tvrdio.

Za novu kuću u Maksimiru Kujundžić je prema pisanju portala založio staru kuću u Markuševcu, a iz hipotekarnog kredita koji je ministrova supruga Tatjana Kujundžić nedavno potpisala s jednom bankom proizlazi da je nekretnina u kojoj obitelj živi desetak godina procijenjena na 2.177.220 kuna.

Sam ministar na upit zašto je kuća prijavljena na 900 tisuća kuna odgovorio je kako je taj iznos unesen u imovinsku karticu sukladno konzultiranju vještaka prije tri i pol godine, dok je procjena banaka učinjena nedavno, a radi se o istom objektu bez promjena.