Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kupio i novu

Novi problemi s nekretninama ministra Kujundžića: Staru kuću prijavio na upola manju vrijednost?

Milan Kujundžić
Milan Kujundžić Foto: DNEVNIK.hr
Nakon što je jučer objavljeno kako je obitelj ministra zdravstva Milana Kujundžića kupila novu kuću za 195 tisuća eura, a iz imovinske kartice nije vidljivo otkud im novac za to, portal Telegram danas piše kako njegova prva kuća ne vrijedi 120 tisuća eura, kako je navedeno u imovinskoj kartici.

Milan Kujundžić prijavio je da obiteljska kuća u Markuševcu, u kojoj sa suprugom godinama živi, vrijedi 900.000 kuna, no prema pisanju Telegrama, ministra o vrijednosti kuće demantiraju vještaci dviju banaka koje su od 2010. nekoliko puta procjenjivale tu nekretninu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Javne politike Jedna od osnovnih potreba u Hrvatskoj je postala luksuz: Je li moguć zaokret? Ilustracija Javne politike Kako se gradovi u Hrvatskoj nose s jednom od najvećih kriza? ''Mi smo davno shvatili da posao neće nitko odraditi umjesto nas''

One su, naime, procijenile kako je stvarna vrijednost ministrove kuće dvostruko veća no što je Kujundžić tvrdio.

Za novu kuću u Maksimiru Kujundžić je prema pisanju portala založio staru kuću u Markuševcu, a iz hipotekarnog kredita koji je ministrova supruga Tatjana Kujundžić nedavno potpisala s jednom bankom proizlazi da je nekretnina u kojoj obitelj živi desetak godina procijenjena na 2.177.220 kuna.

Sam ministar na upit zašto je kuća prijavljena na 900 tisuća kuna odgovorio je kako je taj iznos unesen u imovinsku karticu sukladno konzultiranju vještaka prije tri i pol godine, dok je procjena banaka učinjena nedavno, a radi se o istom objektu bez promjena.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene