Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Vi ulijevate nadu da ćemo imati zdraviju, pravedniju i humaniju Hrvatsku', poručio je Bandić.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obećao je predstavnicima Pravne klinike zagrebačkog Pravnog fakulteta, koja pruža besplatnu pravnu pomoć građanima, novi i veći prostor, te novac za rad koji će im osigurati u rebalansu gradskog proračuna.

Vezani članci Zagrepčani strahuju za školarce nakon potresa - 6 Bandić obećava sigurne koridore za djecu i uvjerava - prilazi su u redu: "Trakama su omeđeni prostori koji nisu sigurni" Posljedice potresa u Zagrebu Peticija za siguran put do škola: "Centar Zagreba nije siguran, postavite zaštitne koridore"

"Vi ulijevate nadu da ćemo imati zdraviju, pravedniju i humaniju Hrvatsku, pa je to najmanje što Grad Zagreb može dati za ono što radite", poručio je Bandić i najavio da će se za tri mjeseca ponovno vidjeti u novom prostoru Pravne klinike.

Pravna klinika u Zagrebu posebna je jedinica Pravnog fakulteta, gdje volontiraju studenti viših godina studija i pružaju besplatnu pravnu pomoć građanima koji si zbog slabijeg imovinskog stanja ne mogu osigurati druge oblike pravne pomoći.

Milan Bandić pio 'radnu kavu' s Jakovčićem i Hreljom, popit će i s Čačićem

Njezin voditelj, profesor na zagrebačkom Pravnom fakultetu Alan Uzelac istaknuo je da Pravna klinika djeluje dvije godine, a u njoj besplatnu pravnu pomoć ugroženim skupinama građana pruža 117 studenata, koji su podijeljeni u skupine, primjerice za zaštitu prava radnika, prava pacijenata, prava djece i obiteljskog uzdržavanja, te prava azilanata i stranaca.

Osnovali su i skupinu koja se bavi problemima prezaduženosti i ovrhama, a dosad se najviše predmeta odnosilo na otkaze.

Uzelac je istaknuo da se Pravna klinika razvila u jednog od najvećih pružitelja besplatne pravne pomoći u Hrvatskoj. Dosad je pružila pomoć u više od 2.000 slučajeva i dala više od 3.000 pravnih mišljenja.

Otvorena je građanima svakog radnog dana u Tkalčićevoj ulici 48-50, a građani im se za pomoć mogu obratiti i telefonski. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook