Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić najoštrije je osudio postrojavanje pripadnika stranke A-HSP-a u središtu Zagreba te je pozvao državne institucije da zaštite osnovne demokratske vrijednosti hrvatskog društva.


Jučerašnje postrojavanje "šačice" pripadnika stranke A-HSP-a u Zagrebu, kojim se nastoje na političku scenu vratiti retrogradne ideologije iz najcrnjih dana hrvatske povijesti, promovirati ustaštvo i nacizam zaslužuje najoštriju osudu, kaže se u priopćenju koje je medijima poslao Milan Bandić.

Vezani članci Milan Bandić Bandić o kaznenoj prijavi zbog sljemenske žičare: "Ja sam odgovoran za sve i kad golub krepa" Zagrebački gradonačelnik borio se sa zaštitnom maskom - 1 "Kako se nitko ne bi pravio blesav": Možemo i Zagreb je NAŠ kazneno prijavili Bandića zbog žičare

Moderna hrvatska država izrasla je iz Domovinskog rata i opredjeljenja naroda za neovisnost i slobodu, utemeljena je na principima europskih, demokratskih i općeljudskih vrijednosti, na onome o čemu govori naš Ustav i njegova preambula, i u njoj nema mjesta za netoleranciju, diskriminaciju i govor mržnje, kaže se.

Hrvatske institucije trebaju svima osigurati temeljna prava i slobode i miran i prosperitetan razvoj društva, kaže se i poziva državne institucije da odgovore na "svaki nedemokratski i retrogradni iskorak onih koji Hrvatsku vide u prošlosti". (Hina)