Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić najoštrije je osudio postrojavanje pripadnika stranke A-HSP-a u središtu Zagreba te je pozvao državne institucije da zaštite osnovne demokratske vrijednosti hrvatskog društva.


Jučerašnje postrojavanje "šačice" pripadnika stranke A-HSP-a u Zagrebu, kojim se nastoje na političku scenu vratiti retrogradne ideologije iz najcrnjih dana hrvatske povijesti, promovirati ustaštvo i nacizam zaslužuje najoštriju osudu, kaže se u priopćenju koje je medijima poslao Milan Bandić.

Vezani članci Ministar Darko Horvat (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Horvat: U politici se ništa ne rješava ultimatumima Sandra Švaljek (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Švaljek na suđenju Bandiću: ''Nisam sudjelovala u donošenju odluka, gradonačelnik ih je donosio''

Moderna hrvatska država izrasla je iz Domovinskog rata i opredjeljenja naroda za neovisnost i slobodu, utemeljena je na principima europskih, demokratskih i općeljudskih vrijednosti, na onome o čemu govori naš Ustav i njegova preambula, i u njoj nema mjesta za netoleranciju, diskriminaciju i govor mržnje, kaže se.

Hrvatske institucije trebaju svima osigurati temeljna prava i slobode i miran i prosperitetan razvoj društva, kaže se i poziva državne institucije da odgovore na "svaki nedemokratski i retrogradni iskorak onih koji Hrvatsku vide u prošlosti". (Hina)