Milan Bandić
Milan Bandić Foto: Marin Tironi/Pixsell

Zagreb je rano jutros opet probudio potres, kojem je epicentar bio u Sisku. Još uvijek prestrašenim građanima od potresa iz ožujka ove godne koji je u centru grada


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako da su za građane, u slučaju bilo kakve potrebe otvorene besplatne telefonske linije 0800 8802 i 0800 8805 putem kojih se može zatražiti pomoć ili potrebna asistenciju gradskih službi.

Vezani članci Urušen dio zgrade nakon novog potresa u Petrinji Seizmolozi potvrdili i drugi potres na Baniji, upozoravaju na moguća nova podrhtavanja: "Krenula sam na kat kad je počelo..." Statičari pregledavaju građevine Oni ulaze tamo gdje se mnogi ne bi usudili: ''Ne razmišljamo o tome da baš tada može biti novi potres. Pitaju nas pitanja na koja ni mi nemamo odgovore..."

''Na zagrebačkome području opet smo nažalost osjetili snažno podrhtavanje tla. Na sreću za sada nema informacija o težim posljedicama, a nadam se da će tako i ostati. Teška je ovo godina za sve nas, ali moramo biti zajedno i ne smijemo niti u ovim trenucima zaboraviti na zdravlje i nevidljivog neprijatelja'', dodao je u poruci.

Potres, čiji je centar po prvim informacijama bliže Petrinji, snažno je zatresao Sisak i njegove građane istjerao na ulice.

Zasad nije poznato kakve je štete prouzročio, no prema prvim informacijama u stanovima je pomicao i rušio namještaj, slike sa zidova i sl.

Najnovije informacije o potresu, javljanja uživo s pogođenih područja te analize seizmološke službe pratite u Izvanrednim vijestima Nove TV u 10:45.