Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za prokurista imenovao svog čovjeka

Milan Bandić ne poštuje odluku Ustavnog suda?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bandić je već sljedeći dan na Trgovačkom sudu u Zagrebu, predstavivši se kao jedini član Skupštine, za prokurista Holdinga imenovao svog čovjeka Milana Trbojevića.

Iako je Ustavni sud donio rješenje kojim mu je oduzeo Zagrebački holding utvrdivši da 'gradonačelnici nemaju ovlast imenovanja članova i predstavnika u skupštinama, to jest upravnim vijećima trgovačkih društava''(odnosno proglasio legalnost jedanaesteročlane Skupštine Zagrebačkog holdinga), Bandić je već sljedeći dan na Trgovačkom sudu u Zagrebu, predstavivši se kao jedini član Skupštine, za prokurista Holdinga imenovao svog čovjeka Milana Trbojevića.

Pročitajte i ovo Komemorativni skup u Kerestincu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 77. obljetnica proboja Bandić na komemoraciji za logoraše u Kerestincu: "Zviždite, ja nisam ovdje došao po pljesak" Kreće rekonstrukcija remetinečkog rotora (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Rekonstrukcija rotora Započele su pripreme za rekonstrukciju jednog od najproblematičnijih raskrižja u Hrvatskoj

Time je jasno dao do znanja što misli o odluci Ustavnog suda, a riječ je o njegovu posljednjem pokušaju da zadrži vlast i kontrolu u Holdingu, tvrtki koja godišnje uprihodi oko šest milijardi kuna. U ugovoru o prokuri, do kojega je došla redakcija Jutarnjeg lista, jasno je navedeno koje su ovlasti i zadaće Milana Trbojevića.

Tako bi, prema Bandićevoj zamisli, dojučerašnji voditelj podružnice 'Vladimir Nazor' i direktor Holdingove tvrtke Zagreb Centrum trebao zastupati Holding kad je riječ o financijskoj strategiji i upravljanju te zastupati tvrtku pred bankama, drugim institucijama financijskog tržišta, revizorskim društvima, samostalnim revizorima, državnim institucijama u području financija, odnosima s javnošću... Jednom riječju - voditi financije gradske megatvrtke onako kako to želi Milan Bandić.

U Holdingu su potvrdili privitak te odluke. 'Sve što možemo reći jest da će predsjednik Uprave Ivo Čović poslati ugovor o prokuri Upravi, NO i Skupštini trgovačkog društva', izjavio je glasnogovornik Holdinga, Dušan Viro.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene