Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preniska cijena

Poskupljuju ZET-ove karte sa četiri na možda čak osam kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je najavio poskupljenje cijena ZET-ovih karata sa četiri na šest ili čak osam kuna, budući da su analize pokazale kako je dosadašnja cijena preniska bez obzira na povećanu prodaju.

"Analize su pokazale da su četiri kune preniska cijena karte bez obzira na povećanu prodaju. Nakon analiza koje smo napravili vidjeli smo da bi sa šest kuna bilo bolje. Vjerojatno ćemo ići sa šest kuna, ali to je još 40 posto manje od deset kuna", kazao je zagrebački gradonačelnik u emisiji Radio Sljemena '"Zagrebi po Zagrebu".

Pročitajte i ovo Ilustracija Nastale kolone Promet normaliziran nakon incidenta na Črnomercu: Na zagrebačkom okretištu izletio tramvaj Novi stari tramvaj na zagrebačkim ulicama ZET objavio Dio tramvajskog prometa u zastoju: Ovo su linije koje su preusmjerene

Može se, kaže, dogoditi da poskupljenje bude i osam kuna. "Hoće li biti četiri ili šest, to je stvar pregovora našeg Ureda za gospodarstvo, ZET-a i sindikata. I ja mislim da su četiri kune premalo. Neće biti deset kuna. Bilo bi bolje da je četiri kune. Gore od pogriješiti je inzistirati na pogrešci", dodao je.

Bandić nije odbacio mogućnost da se cijena karata ponovno promijeni nakon šest mjeseci.

"Ako se odlučimo za šest kuna, nakon šest mjeseci napravit ćemo analizu, pa ćemo mijenjati. Mijenjat ćemo dok ne dođemo do optimuma", kazao je zagrebački gradonačelnik koji ne zna kada će odluka o poskupljenju biti donesena, ali bit će to vrlo skoro.

Parkirališne karte neće poskupjeti

Bandić je opovrgnuo medijske napise o poskupljenju parkirališnih karata. "Zagrepčani mogu mirno spavati što se tiče poskupljenja cijena parkinga. Nema poskupljenja parkinga. Nikada o tome nisam govorio, već o pravednom rasterećenju plaćanja parkinga, da parking trebaju plaćati svi u Zagrebu", kazao je.

Pojasnio je da se to odnosi na proširenje parkirališnih zona i smanjenje cijena parkirnog sata. "Jedino se može govoriti o povećanju standarda parkiranja u određenim dijelovima grada, gdje bi se gradile nove zone, ali po postojećim cijenama", dodao je.

Iz Holdinga, kaže, nije došao nikakav zahtjev o povećanju cijena parkinga. "Na kraju gradonačelnik odlučuje o poskupljenju. To neće proći, da i dođe do mene", poručio je.

Najavio je da će u petak na konferenciji Kluba saborskih zastupnika Bandić Milan 365 - Stranke rada i solidarnosti otkriti podržavaju li ratifikaciju Istanbulske konvencije te svoj stav o podršci potpredsjednici Vlade i ministrici gospodarstva Martini Dalić.

Bandić je pritom poručio da "trenutno nema bolje solucije od premijera Andreja Plenkovića", zato on ima podršku njegove stranke. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene