Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

opet prozvao ministricu

Bandić izračunao koliko bi stajalo 17-postotno povećanje učiteljima, pa najavio: "Ako to ne učini Vlada, učinit će Zagreb"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Bandić je napokon izračunao koliko bi bilo potrebno izdvojiti za 17-postotno povećanje plaća učiteljima, koliko je nedavno predložio. Najavio je da, ukoliko to Ministarstvo ne učini, on će za toliko povećati plaće učiteljima u Zagrebu.

Zagrebački gradonačelnik je najavio da će Grad Zagreb iz svog proračuna povećati plaće za 700 zagrebačkih učitelja i nastavnika u produženom boravku i profesorima tjelesnog odgoja koji rade vikendom u školskim dvoranama za 17 posto, ako to ne učini Ministarstvo znanosti i obrazovanja, odnosno Vlada. 

Pročitajte i ovo Slavko Kojić stečajni postupak Bandićeva stranka grca u dugovima, od imovine ostali namještaj i kaciga za Vespu Ilustracija Afera suhi led Predao se poduzetnik osuđen s Bandićevim suradnikom za milijunsku štetu: Morat će vratiti stotinjak nekretnina

"Ukoliko ne bude sluha u resornom Ministarstvu i ako Vlada ne prihvati naš prijedlog, onda ćemo mi to napraviti sami u Zagrebu. To će koštati 8 milijuna kuna, a volio bih onda vidjeti ministricu da objasni u zbornici da postoje dvije vrste ljudi, ovih 700 u Zagrebu koji će primati veću plaću i onih 67 tisuća koji će primati manju plaću", rekao je Bandić.

Dodao je da mu nije preostalo ništa drugo nego da pročelnici za financije naloži da rebalansom gradskog proračuna osigura tih osam milijuna kuna. 

Inicijativu za 17-postotno povećanje plaća učiteljima Bandić je iznio još 12. kolovoza, no tada nije znao koliko bi to koštalo. Danas je izračunao da bi za predloženo povećanje država trebala izdvojiti 1,24 milijarde kuna. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene