Andrija Mikulić (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL)
Andrija Mikulić (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić rekao je u ponedjeljak kako navodne nepravilnosti oko kupoprodaje stanova u Zagrebu ministra državne imovine Gorana Marića i neprijavljivanje u katastar nekretnina ministra uprave Lovre Kuščevića nije u nadležnosti Državnog inspektorata.


Mikulić je dodao da se sve što jest u nadležnosti Državnog inspektorata redovito radi, kontrolira se i nadzire provedba propisa. Podsjetio je da je Državni inspektorat u sebi integrirao 17 vrsta inspekcija iz osam ministarstava i oni provjeravaju, gdje god bili na terenu, je li sve što bi trebalo biti u skladu sa zakonom.

Vezani članci Andrija Mikulić, glavni državni inspektor Glavni državni inspektor o zagađenju Zrmanje: "Moji inspektori su istog trena izašli na teren" Inspekcije koje će biti pod Državnim inspektoratom (Foto: Dnevnik.hr) Državni inspektorat masovno zapošljava? Spojili sve inspekcije pa dobili 500 radnih mjesta više

Na pitanje jesu li našli nešto sporno u neprijavljivanju u katastar nekretnina ministra uprave Lovre Kuščevića, Mikulić je ponovio kako to nije u nadležnosti Državnog inspektorata, ali da za postupke nadzora koji su u tijeku ne može iz razumljivih razloga davati informacije.

"Rekao sam sve u interesu izvješćivanja hrvatske javnosti, kada završi nadzor bit ćemo dostupni. To je sve transparentno i poštujte, molim vas, proces inspiciranja dok se postupak ne završi", poručio je Mikulić.

Na pitanje je li među tim postupcima i ministar Kuščević, Mikulić je rekao da su svi na otoku Braču obuhvaćeni nadzorom, ako za to ima elemenata.

"Dakle, nebitna su imena i prezimena osoba ili naziva trgovačkih društava, bitno je da je sve u skladu s propisima", istaknuo je Mikulić.

Upitan ucjenjuje li HNS Vladu i premijera Plenkovića, Mikulić je, podsjetivši na premijerovu izjavu, rekao da ne možemo razgovarati na principu da netko nekoga ucjenjuje, nego jedino na principu da sjednemo za stol i kao partneri otvorimo teme i u razgovoru dođemo do zaključaka. (Hina)