Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno otkriva

Zmajlović pogodovao bratiću za gotovo 182 tisuće kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Provjereno donosi nastavak priče o poslovima ministra Mihaela Zmajlovića u Jastrebarskom.

Nakon prošlotjednog emitiranja priloga u Provjerenom o mogućem pogodovanju roditeljima ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića u Jastrebarskom, iz spomenutog ministarstva krenuo je niz pritisaka na redakciju. Usprkos tome Provjereno donosi nastavak priče. I to ovaj put o konkretnijim poslovima ministra Mihaela Zmajlovića.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

Prije nego što je postao ministar, Zmajlović je bio gradonačelnik Jastrebarskog. U tom periodu na ime odvjetničkog ureda Krešimira Preprotića iz Zagreba iz jaskanskog gradskog proračuna uplaćeno je gotovo 200 tisuća kuna. Krešimir Preprotić je bratić Mihaela Zmajlovića, odnosno Zmajlovićeva majka i Preprotićev otac su brat i sestra.

Provjereno u Jastrebarskom: Svi poslovi roditelja ministra Zmajlovića

Naime, radi se o dva ugovora iz 2009. i 2010. godine kojim su naplaćene odvjetničke usluge koje nisu specificirane. Na telefonski upit da pošalju mail adresu na koju im je moguće poslati novinarski upit, u odvjetničkom uredu Preprotić su novinarki poklopili slušalicu, uz opasku da odvjetnika trenutačno nema.

'U svemu što sam radio i radim, kao direktor komunalnog poduzeća, gradonačelnik Jastrebarskog ili ministar, vodim se zakonskim propisima i kriterijima koji sprečavaju sukob interesa. U tom smislu vodim se i moralnim normama te postupam moralno no mislim da nije primjereno da ja sam za sebe komentiram pitanje moralnosti', odgovorio je Zmajlović za Provjereno na upit o mogućem sukobu interesa i pogodovanju pri sklapanju poslova.

O pitanju moralnosti u slučaju Zmajlović, novinari su pitali i premijera Zorana Milanovića. Njegovu reakciju i detalje o poslovima obitelji Zmajlović pogledajte u prilogu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene