Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

DOZNAJTE KAD ĆE PROLJEPŠANJE

Meteoalarm izdao narančasto upozorenje za dvije hrvatske regije, kiša i skliski kolnici otežavaju promet u velikom dijelu zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lokalni mediji javljaju kako je noćas i tijekom jutra već bilo većih količina kiše na Visu i Hvaru, a jaka kiša padala je kasno sinoć i u Vinkovcima.

Najavljena promjena vremena stigla je u veći dio Hrvatske. Tijekom noći u većini je krajeva padala kiša i pala je temperatura, a meteorologinja Dnevnika Nove TV Ana Bago Tomac kazala je kako će ponedjeljak biti prohladan, i to posvuda osim na srednjem i južnom Jadranu. Bit će i vjetrovito, puhat će umjeren sjeverni vjetar u kopnenim krajevima, a na sjevernom Jadranu jaka bura s olujnim udarima u podvelebitskom dijelu.

Pročitajte i ovo Kiša u Zagrebu Obucite se slojevito Ništa od roštiljanja za produženi vikend: Nakon kratke pauze opet stižu pljuskovi, grmljavinsko nevrijeme i zahladnjenje Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Nova promjena vremena postupno će zahvatiti cijelu Hrvatsku, pripremite kišobrane i nepromočivu obuću

U kontinentalnom dijelu Hrvatske poslijepodne će, prognozira Bago Tomac, biti bitno ljepše i sunčanije. Od sredine dana naoblaka će se kidati, najprije sa zapada, i prestat će kiša, a mjestimice još može biti lokalnih pljuskova, osobito u istočnijem dijelu. Najviša dnevna temperatura bit će osjetno niža - između 24 i 26 stupnjeva, a puhat će umjeren, mjestimice i jak sjeverni vjetar.

Sjeverni Jadran imat će poslijepodne također mirnije vrijeme. Kiša će prestati sredinom dana i bit će djelomice sunčano, ali uz jaku buru s olujnim udarima u podvelebbitskom dijelu. U gorskim krajevima i poslijepodne može biti kratkotrajnih pljuskova, ali ne više tako jakih.

Nestabilnosti su se preselile na jug, gdje će lokalne grmljavinske pljuskove pratiti i prilično visoke temperature, do 29 stupnjeva, pa neće biti baš previše ugodno. Dani koji su pred nama donijet će nam opet stabilnije i toplije vrijeme, od utorka već pretežno sunčano, a od sredine tjedna i vruće.

Meteoalarm je za ponedjeljak izdao narančasto upozorenje zbog jačih grmljavinskih nevremena koja se predviđaju u splitskoj regiji i te jake, mjestimice olujne bure u Velebitskom kanalu, jačine do 100 km/h. Lokalni mediji javljaju kako je noćas i tijekom jutra već bilo većih količina kiše na Visu i Hvaru, a jaka kiša padala je kasno sinoć i u Vinkovcima.

Problemi i gužve na cestama

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina). Na autocesti A1 od vijadukta Božići do južnog portala tunela Sveti Rok zbog jakih udara vjetra vozi se uz ograničenje brzine na 80 km/h, a jak vjetar povremeno puše i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, javili su iz HAK-a oko 8:30.

Kolnici su mokri i skliski u Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji. Mogući su odroni. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora, povremeno i u smjeru unutrašnjosti, duž Jadranske magistrale (D8), zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici te na pojedinim graničnim prijelazima. Na nekim se dionicama autocesta vozi usporeno i u koloni, uz povremene kraće zastoje, osobito u blizini odmorišta i čvorova.

Na autocesti A1 promet je vrlo gust na dionici od Zagreba prema Karlovcu, (uz stalno pojačan priljev vozila na naplati Lučko u smjeru mora) te između čvorova Otočac i Zadar II u smjeru Dubrovnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene