Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Friščić na Mesićeve kritike vlasti

'Mesić zaboravlja da je i sam bio premijer'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Josip Friščić izjavio je danas u Osijeku kako predsjednik države Stjepan Mesić, kada kritizira Vladu i politiku koja se vodila proteklih 16 godina, zaboravlja da je i sam dvije godine bio premijer.

Na konferenciji za novinare Friščić je zamoljen da komentira smatra li opravdanim posljednje kritike koje predsjednik Mesić upućuje na rad Vlade, kazao da izjava Predsjednika da je za krizu odgovorna politika, koja se vodila u proteklih 16 godina, pokazuje da je Mesić "one dvije godine, koje je bio premijer, stavio sa strane".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jasen Mesić - kandidat za gradonačelnika Sanader: Konačno je jasno da SDP ima dvije liste u Zagrebu Slika nije dostupna Sanader odgovorio Mesiću na latinskom

'Prirodno je i potrebno da razgovaraju'

'Predsjednik ima pravo da nas kritizira, ali ne po načelu da u proteklih 16 godina ništa nije valjalo, jer u to ni sam vjerojatno ne vjeruje. Najzgodnije je reći sa svime sam nezadovoljan, a onda otići na sastanak s Fidelom Castrom', kazao je Friščić. Zamoljen da komentira jučerašnji sastanak premijerke Jadranke Kosor s bivšim premijerom Ivom Sanaderom Friščić je odgovorio da je Sanader predložio Kosor za čelne dužnosti u Vladi i HDZ-u te kako je 'prirodno i potrebno da razgovaraju'.

Dodao je kako je Jadranka Kosor pokazala da, iako su to mnogi očekivali, neće biti produžena ruka Ive Sanadera, zbog čega je i dobila punu potporu HSS-a. Na upit novinara Friščić je kazao kako se neće kandidirati za predsjednika Republike, jer želi obaviti zadaću jačanja i pozicioniranja stranke, a na pitanje koga će od kandidata HSS poduprijeti rekao je kako 'za to ima vremena'.

>> 'Lijepo je Mesiću biti sova, dati savjet i odletjeti'

Friščić je izvijestio da HSS radi analizu ustroja i funkcioniranja lokalne samouprave, jer drži da ne bi trebalo dovoditi u pitanje ukupni sustav i ne slaže se sa stvaranjem ozračja da je lokalna samouprava "značajni čimbenik današnjega kriznoga stanja".Najavio je da će se danas sastati s čelnicima županijske te gradskih i općinskih organizacija HSS-a s ovoga područja, kako bi se analizirali rezultati na lokalnim izborima te predstojeći unutarstranački izbori na kojima očekuje da će se u lokalnim organizacijama HSS-a pojaviti novi i mladi ljudi. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene