Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić: Za ZERP se može naći rješenje povoljno za sve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Stjepan Mesić danas je za posjeta Kutjevu na novinarske upite o provedbi ZERP-a kazao kako je "puno nesporazuma sa ZERP-om", ali da se može naći rješenje da svatko bude zadovoljan.

"S jedne strane tvrdi se da je on stupio na snagu, a na drugoj strani da ga ne možemo do kraja provesti. Međutim, ja smatram da treba ipak sjesti i s Talijanima i sa Slovencima i treba vidjeti u čemu je njima prijeporan ZERP, jer i Slovenija je proglasila svoj ZERP, a o tome se ne govori. I Italija je proglasila svoj ZERP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Mesić ima potpuno pravo u vezi ZERP-a' Slika nije dostupna Rudolf: Mesić mora sazvati sastanak stranaka u vezi ZERP-a

Slovenski se dijelom sudara s našim i zato treba sjesti s jednima, s drugima i trećima, a to znači i s Europskom komisijom i naći razumno rješenje, jer nema nikakva razloga da u ove dvije godine, kad očekujemo ulazak u Europsku uniju, idemo u bilo kakve sporove. Mogu se naći rješenja da svi budu zadovoljni'', rekao je Mesić.

Predsjednik je danas nazočio tradicionalnoj proslavi "Vincelova" u kutjevačkom kraju. Ponajprije se u Hrnjevcu sastao s tamošnjim vinogradarima, ali i gradonačelnicima i načelnicima općina Požeško-slavonske županije. U razgovoru o teškoćama u raspolaganju državnim zemljištem, istaknuli su da su velike površine neobrađene iako je zanimanje za podizanje novih vinograda veliko.

Na središnjem Trgu graševine u Kutjevu predsjednik Mesić zajedno s gostima i uzvanicima simbolično orezao trsove, istaknuvši kako se samo s vrhunskim vinima može ići naprijed.

Vino možemo izvesti samo ako je najbolje, a bit će takvo ako naši vinogradi budu na razini europskih. Koliko će ih biti, ovisi o regulativi i zainteresiranosti vinogradara te o tome gdje će se saditi, ocijenio je Mesić, navevši kako bi u Požeštini trebalo bolje iskoristiti neobrađeno zemljište i na njemu podignuti nove vinograde.

Predsjednik Mesić obišao je štandove vinogradara na središnjem trgu, Predsjednik će posjetiti i Orahovicu i nazočiti svečanu otvorenju Turističkog ureda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene