Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić: Terorizam je došao na ulice glavnog grada Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Večerašnjim atentatom u kojem su poginuli novinar i izdavač Ivo Pukanić i stručnjak za marketing tjednika Nacional Niko Franjić, terorizam je ušao na ulice glavnog grada Republika Hrvatske', izjavio je predsjednik Stjepan Mesić.

'Kriminalno podzemlje suočilo je pravnu državu i cijeli sustav s izazovom s kakvim se do sada nismo susreli. Svaki građanin Hrvatske s pravom se večeras pita: Tko je slijedeći?

Pročitajte i ovo Prizori nakon eksplozije u elektrani Uzrok nepoznat VIDEO/FOTO Eksplozija u elektrani u Rusiji: Traga se za nestalima, 18 ljudi ozlijeđeno, troje u teškom stanju Slika nije dostupna Predsjednikova izjava izazvala osude saborskih zastupnika

Na teror i terorizam država i sustav moraju odgovoriti trenutno, energično i svim raspoloživim mjerama. 

Inicirao sam sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost u čijem će radu sudjelovati i predstavnici parlamentarinh stranaka. 

Ovo je trenutak kada naše društvo mora biti jedinstveno. 

Pitanje s kojim se suočavamo jest: ili mi, ili oni, pri čemu 'mi' znači pravnu državu, funkcioniranje institucija sustava i sigurnost građana, a 'oni' -kriminalce, teroriste i mafijaše.

>> Eksplodirala bomba u dvorištu Nacionala: Ubijen Ivo Pukanić

>> Sanader: Neću dopustiti da Hrvatska postane Bejrut

>> HND: Prvo ubojstvo novinara od Domovinskog rata

>> Svjetski mediji javljaju o ubojstvu novinara u Hrvatskoj

Ako se do sada čekalo, vremena za čekanje sada više nema. očekujem i tražim od svih relevantnih institucija i dužnosnika da s krajnjom odgovornošću ispunjavaju svoje dužnosti, svjesni činjenice da su unutrašnji mir i sigurnost svih građana njihov najpreči cilj', istaknuo je u svojoj izjavi predsjednik Stjepan Mesić.

Sutra Vijeće za nacionalnu sigurnost 

Iz Ureda Predsjednika Republike potvrđeno je da će sutra u 10 sati biti održana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost povodom ubojstva predsjednika Uprave NCL grupe Ive Pukanića i šefa marketinga NCL grupe Nike Franića u Zagrebu.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić u večerašnjoj izjavi javnosti je istaknuo da je 'inicirao sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost u čijem će radu sudjelovati i predstavnici parlamentarnih stranaka'. 

Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost održat će se u Državnoj rezidenciji u Visokoj ulici 22.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene