Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srpski politički analitičar tvrdi

'Mesić samo djeluje kao šarlatan, zapravo je ozbiljan albanski lobist'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski analitičar Đorđe Vukadinoć kaže kako odlazeći predsjednik Stjepan Mesić samo djeluje kao šarlatan, no zapravo je ozbiljan čovjek koji glasno govori što se događa.

'Stjepan Mesić samo odaje dojam da je šarlatan, no on je ozbiljan albanski i NATO lobist za regiju i zato njegovu prijetnju da bi poslao vojsku u Republiku Srpsku treba shvatiti ozbiljno', upozorava za Press srpski politički analitičar Đorđe Vukadinović. Upozorava kako je 'naivno i glupo' da se srpski politički vrh vodi pretpostavkom da je Mesić politička prošlost Hrvatske.

Pročitajte i ovo Hrvatica dala izjavu za RTV Slovenije Za RTV Slovenije Hrvatica izjavom s Pohorja pokorila internet: "Negdje je u šumi..." Premijer Andrej Plenković Komentirao i istragu Žalac Plenković o puštanju Boysa iz zatvora: "Kako sam znao? To je negdje baba Vanga zapisala..."

Vukadinović objašnjava kako je Mesić predano radio na nezavisnosti Kosova, zahtijevao ukidanje RS i uspostavljanje jednstvene BiH. 'Ono s boljim pamćenjem znaju da se Mesić samo vraća na retoriku s početka svoje političke karijere. On glasno govori ono što se u realnosti događa', kaže Vukadinović. Dodaje kako politika Zagreba ima dosljedan antisrpski karakter, od tužbe za genocid, preko neriješenog pitanja povratka srpskih građana do lošeg tretmana srpske robe i poduzeća, a zaključno sa svjedočenjem o Kosovu u korist albanske države. 

>> 'Mesićeva izjava šteti odnosima Srbije i Hrvatske'

 'Neosporno je da je Ivo Josipović kulturniji, civiliziraniji i umjereniji od Mesića, ali ni od njega ne treba očekivati suštinske promjene u stavu prema Beogradu Čim pokažemo zube, kao što smo učinili u primjeru s kontratužbom, iz Zagreba se odmah čuiju pomirljivi tonovi', kaže Vukadinović i dodaje kako na taj način treba rješavati i problem povratnika i plasmana srpske robe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene