Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić primio izaslanstvo komisije za kontrolu javne nabave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave na čelu s predsjednikom Goranom Matešićem.

Matešić je nakon razgovora novinarima izjavio da se Mesić interesirao za rad komisije koja kao samostalno državno tijelo pruža pravnu zaštitu u sporovima oko postupka javne nabave i kao takva predstavlja značajno antikorupcijsko tijelo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sporazum o javnoj nabavi Pročitajte kako će zdravstvene ustanove štedjeti u nabavi lijekova Slika nije dostupna EU kontrolira javnu nabavu

Predsjednik se, rekao je Matešić, zanimao i za neke konkretne slučajeve, kao za slučaj nabave vojnih kamiona za MORH, čiji postupak nabave Komisija nija razmatrala jer nije zaprimila nikakvu žalbu.

Mesić je dosad više puta upozoravao da su kamioni za MORH kupljeni izravnom pogodbom, što je suprotno Zakonu o javnoj nabavi.

Tijekom razgovora bilo je riječi i o primjeni novog Zakona o javnoj nabavi, te rezultatima komisije u protekle četiri godine tijekom kojih je poništila javnu nabavu u 50 posto žalbi koja je zaprimila, dodao je Matešić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene