Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave na čelu s predsjednikom Goranom Matešićem.


Matešić je nakon razgovora novinarima izjavio da se Mesić interesirao za rad komisije koja kao samostalno državno tijelo pruža pravnu zaštitu u sporovima oko postupka javne nabave i kao takva predstavlja značajno antikorupcijsko tijelo.

Vezani članci Plan nabave Ureda predsjednika - 1 Na što Milanović troši novac poreznih obveznika? Od ribe do cvijeća, sve za ukupno više od 800.000 eura Slika nije dostupna Pročitajte kako će zdravstvene ustanove štedjeti u nabavi lijekova

Predsjednik se, rekao je Matešić, zanimao i za neke konkretne slučajeve, kao za slučaj nabave vojnih kamiona za MORH, čiji postupak nabave Komisija nija razmatrala jer nije zaprimila nikakvu žalbu.

Mesić je dosad više puta upozoravao da su kamioni za MORH kupljeni izravnom pogodbom, što je suprotno Zakonu o javnoj nabavi.

Tijekom razgovora bilo je riječi i o primjeni novog Zakona o javnoj nabavi, te rezultatima komisije u protekle četiri godine tijekom kojih je poništila javnu nabavu u 50 posto žalbi koja je zaprimila, dodao je Matešić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju