Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave na čelu s predsjednikom Goranom Matešićem.


Matešić je nakon razgovora novinarima izjavio da se Mesić interesirao za rad komisije koja kao samostalno državno tijelo pruža pravnu zaštitu u sporovima oko postupka javne nabave i kao takva predstavlja značajno antikorupcijsko tijelo.

Vezani članci Cjepivo za koronavirus, ilustracija Slovenci drugom dozom cijepili dva posto stanovništva, objavili i koliko cjepiva očekuju do kraja mjeseca Cjepivo, ilustracija Europska unija pokušava staviti pod kontrolu izvon cjepiva izvan bloka

Predsjednik se, rekao je Matešić, zanimao i za neke konkretne slučajeve, kao za slučaj nabave vojnih kamiona za MORH, čiji postupak nabave Komisija nija razmatrala jer nije zaprimila nikakvu žalbu.

Mesić je dosad više puta upozoravao da su kamioni za MORH kupljeni izravnom pogodbom, što je suprotno Zakonu o javnoj nabavi.

Tijekom razgovora bilo je riječi i o primjeni novog Zakona o javnoj nabavi, te rezultatima komisije u protekle četiri godine tijekom kojih je poništila javnu nabavu u 50 posto žalbi koja je zaprimila, dodao je Matešić.