Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Stjepan Mesić i novoizabrani predsjednik dr. Ivo Josipović danas su na poziv požeškog gradonačelnika Zdravka Ronka boravili u Požegi te nazočili tradicionalnoj akciji darivanja najmlađih Požežana i valentinovskoj proslavi bračnih parova koji su proslavili zlatni pir.


Grad Požega tradicionalno podupire roditelje novorođene djece s tisuću i pol kuna dok za svako treće i četvrto dijete roditelji dobivaju po dvije tisuće kuna. Predsjednik Mesić i budući predsjednik Josipović razgledali su izložbu 'Licitarsko umijeće tradicijskog i umjetničkog obrta' u Gradskome muzeju, a družili su se i s 220 bračnih parova koji su proslavili zlatni pir. Obojica predsjednika novinarima su otkrili i svoje recepte da dug i skladan brak.

Vezani članci Zoran Milanović u posjetu poplavljenom području VIDEO Milanović obilazio mjesto stradalo u poplavi, pričao s bakicom, a onda ispalio šalu na svoj račun: "Moram paziti što pričam" Zoran Milanović Milanović ljutit: "Morat ćemo o tome razgovarati. Tretira nas se kao sitan kusur." Komentirao i izostanak sigurnosne provjere sudaca: "Netko je to trebao tražiti. Sramota"

'Ja imam svoj recept, a to su dobri međusobni odnosi, uvažavanje, ljubav, razumijevanje, pažnja, zajednička odgovornost za obitelj', rekao je Josipović. Mesić je pak odgovorio u svojoj maniri. 'Znate, ja sam imao jednoga ambasadora koji je imao recept za sretan i uspješan brak. On je rekao da za uspješan brak obje strane moraju imati isti objekt obožavanja - i on to ima jer voli sebe, a voli ga i žena', rekao je Mesić. Najavio je kako iduće godine i on slavi zlatni pir te nije isključeno da ga neće proslaviti upravo u Požegi. (Hina)