Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mogućnost stavljanja zemlje pod nadzor

Mesić: Hrvatskoj ne treba monitoring Europske komisije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Hrvatskoj nije potreban monitoring Europske komisije', komentirao je u Osijeku bivši predsjednik Stjepan Mesić mogućnost stavljanja zemlje pod nadzor zbog provjere podataka o ratnim zločinima.

'Mislim da je realno da pregovaranje završimo u roku i postanemo članica Europske unije 2013. Monitoring ne bi bio potreban jer smatram da možemo ispuniti sve uvjete i ostvariti sve standarde' kazao je Mesić koji je u Osijek došao sa 19 veleposlanika zemalja, predsjednicom zaklade Hrvatska bez mina Đurđom Adlešič te čelnicima Hrvatskog centra za razminiranje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prepoznao se Vekić: Mesić lažima proziva pokojnog Tuđmana i mene Slika nije dostupna Svađa oko brijunskog transkripta Kako je puklo prijateljstvo Mesića i Karamarka?

Bivši predsjednik, koji je za svojega mandata često dovodio predsjednike u Kopački rit, kamo su i odvedeni članovi diplomatskog i konzularnog zbora, upozorio je na još uvijek minama zagađen park prirode. 'Važno je da oni sami doznaju o čemu je riječ. Zadovoljan sam prvim uspjesima prikupljanja donacija, a ako i mediji pomognu da dođe na prave adrese, bit će još bolje',  naglasio je Mesić.

>> 'RH pod prikrivenim monitoringom, bez sankcija'

Hrvatska, nažalost , dodala je Đ. Adlešić, neće biti razminirana do 2019. kako je planirano, ako se ne pokrenu gospodarstvo i donacije. 'Srećom se pojavio interes gospodarstvenika, svjesnih toga da Hrvatska mora biti bez mina kako bi bila još privlačnija. Sami ne možemo riješiti problem mina'.  kazala je.

Domaćin skupa župan dr. Vladimir Šišljagić naglasio je da je samo u Osječko-baranjskoj županiji pod minama još 143.000 četvornih kilometara, a među njima i dio Kopačkog rita koji predstavlja bogatstvo i turističku atrakciju ovog dijela Hrvatske. (VLM agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene