Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelnik Zagreba?

'Mesić bi jako dobro prošao na izborima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Stjepan Mesić jučer je u Dnevniku Nove TV izjavio da mu se predlaže političko aktiviranje na mjestu gradonačelnika Zagreba.

'Došlo je nekoliko grupa k meni s prijedlogom da se aktiviram, ali samo na jednom pitanju, a to je mjesto gradonačelnika Grada Zagreba', rekao je Mesić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Treba li Stjepan Mesić otkriti tko mu je posudio novac za stanove? Slika nije dostupna Mogućnost stavljanja zemlje pod nadzor Mesić: Hrvatskoj ne treba monitoring Europske komisije

U zagrebačkom SDP-u pozdravljaju prijedlog o Mesiću na čelu Zagreba. 'Drago mi je da se na tako odgovorno mjesto predlaže i donedavni predsjednik države', rekao je za Dnevnik.hr Davor Bernardić, predsjednik gradske organizacije SDP-a.

>> 'Selim iz Zagreba ako Mesić bude gradonačelnik'

>> Mesić: Predlažu mi da budem gradonačelnik Zagreba

'To samo govori koliko je Zagreb politički težak i koliko je važna osoba koja mu je na čelu', dodao je Bernardić.

HNS-ova Vesna Pusić nije sigurna koliko je Mesićeva izjava bila ozbiljna. 'Čini mi se da se u izjavi napola šalio, a napola bio ozbiljan. Ali opet, poznavajući njega, on nekad i kad se šali misli ozbiljno', rekla je Pusić.

Pusić je dodala da bi Mesić imao šanse sa svojom kandidaturom. 'Mislim da bi imao šanse jer je imao veliku podršku tijekom svog 10-godišnjeg mandata i ljudi ga na neki način povezuju s optimizmom', rekla je Pusić.

'Da se kandidira dobro bi prošao'

I Davor Pauković iz Centra za politološka istraživanja smatra da bi Mesić, kad bi se kandidirao, jako dobro prošao. 'Mjesto gradonačelnika je jedino na kojem bi se Mesić mogao aktivirati i mislim da bi jako dobro prošao jer ni HDZ ni SDP ne nude previše u gradskoj skupštini', rekao je Pauković.

Pauković smatra da bi Mesić dobio dobre izborne rezultate uz medijsku kampanju. 'Medijska kampanja bi dobro prošla jer su mu mediji skloni', dodao je.

Uloga gradonačelnika preaktivna za Mesića

Ipak, Pauković napominje da je gradonačelnička pozicija mnogo aktivnija od predsjedničke te da bi Mesiću u toj ulozi možda godine predstavljale problem.

'Gradonačelnička pozicija je izvršna i dosta dinamična. Mesić nije mladić, u godinama je u kojima je i ne znam koliko bi taj potez bio pametan', rekao je Pauković.

Mesić je danas rekao da se još uvijek nije odlučio hoće li se kandidirati te da bi tu bile potrebne malo dublje analize.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene