Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na izjavu

'Selim iz Zagreba ako Mesić bude gradonačelnik'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izjavu Mesića u Dnevniku Nove TV da ga se nagovara da se kandidira za gradonačelnika komentirali su saborski zastupnici.

HDZ-ovom zastupniku, Andriji Hebrangu, ideja o kandidaturi nije se svidjela. 'Ako se to doista realizira ja prestajem biti građanin Zagreba, selim iz Zagreba u neko drugo mjesto', rekao je Hebrang.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović pojavio se na pressici čelnika SDP-a Peđe Grbina - 15 gađa poziciju premijera Pljušte reakcije na Milanovićevu kandidaturu: "Nakon njegove kandidature više ništa neće biti isto..." Slika nije dostupna Mesić: Predsjednika se pokušava staviti u funkciju fikusa

'Mislim da nije bio dobar predsjednik ni Sabora ni Vlade ni države, bilo jedne bilo druge, pa nema razloga da bude dobar gradonačelnik', objasnio je Hebrang.

>> 'Još nisam odlučio hoću li se kandidirati za gradonačelnika Zagreba'

>> 'Predlažu mi da budem gradonačelnik Zagreba'

Ivan Jarnjak je rekao da mu nije poznat slučaj da se bivši predsjednik kandidira za gradonačelnika. 'Nije na meni da mu dajem savjete, to ću mu onda naplatiti', rekao je kroz šalu Jarnjak te je dodao da neće reći za koga će glasovati na izborima za gradonačelnika.

'Mislim da neće biti ništa od toga', rekao je Jarnjak.

'Ne treba s konja na magarca'

Ivo Jelušić je rekao da se u Saboru ne može pobijediti kao gradonačelnik bez podrške SDP-a. 'SDP zasada nije izabrao kandidata, a on će imati svog kanidata koji će sigurno biti iz SDP-a', rekao je Jelušić.

'Nakon predsjedničke funkcije se ne ide na niže, s konja na magarca ne treba', rekao je Jelušić. Na novinarsko pitanje za koga bi se odlučio ako može birati isključivo između Milana Bandića i Mesića, Jelušić bi se odlučio za Mesića.

Gordan Jandroković nije htio birati između Bandića i Mesića, ali je rekao da je Mesić kao bivšio predsjednik i respektabilan političar dobrodošao u borbu za Grad Zagreb.

Bandić: Nije vrijedno komentara

'Stjepan Mesić još jedino u svojoj karijeri od velikih funkcija nije bio gradonačelnik Zagreba pa valjda ima ambiciju ostvariti i to', rekao je Jandroković.

Aktualni gradonačelnik Milan Bandić nije imao previše riječi za Mesića kao eventualnog gradonačelnika Zagreba. 'Nije vrijedno komentara', rekao je Bandić.

Mislite li da bi Stjepan Mesić bio dobar gradonačelnik Zagreba?

  • Ne, generalno nam trebaju mlađi ljudi na vodećim mjestima
  • Ne, nije bio dobar ni kao predsjednik Hrvatske
  • Da, njegovo iskustvo bi bilo jako korisno u vođenju Zagreba
  • Ne zanima me tko će voditi Zagreb

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene