Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kraljica mira'

Međugorje slavi 31. obljetnicu ukazanja Gospe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 100.000 vjernika iz svih dijelova Europe i svijeta stiglo je na 31. obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju.

Pučku svetu misu u 11.00 sati na hrvatskome jeziku u predvodio je fra Tomislav Pervan, dok će središnje misno slavlje u 19.00 sati predvoditi provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Ivan Sesar.

I ove godine na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja, i na 31. obljetnicu Gospinih ukazanja tisuće hodočasnika sudjelovale su u 21. hodnji mira iz samostana sv. Ante na Humcu kod Ljubuškog do župne crkve sv. Jakova u Međugorju.

Izvorište međugorskog fenomena vezano je uz navode šestero djece iz 1981. da im se ukazala Gospa. Sveta stolica je 2010. godine utemeljila posebno Međunarodno povjerenstvo koje bi trebalo ispitati nadnaravnost navodnih Gospinih ukazanja čiju autentičnost osporava mjesni mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz Međugorja Ivana Ivanda Vidjelica Vicka za Novu TV otkrila što misli o događaju u Međugorju Slika nije dostupna Čuda? Ovu su najpoznatija Gospina ukazanja u Međugorju

Gospa se, prema navodima vidioca, počela ukazivati šestero djece 1981. godine. Oni tvrde da im se i danas međugorska 'Kraljica mira' ukazuje, šaljući poruke mira i pozivajući na molitvu.

Na današnji datum 1981. godine na brdu Crnica mladi su vidjeli bijelu pojavu s djetetom u naručju. Prestrašena djeca nisu joj prišla bliže, no sljedeći dan su se u isto vrijeme oko 18 sati vratili na isti predio brda nad mjestom Podbrdom. Na istom mjestu stajala je žena koju su prepoznali kao Gospu. Od tada su je vidjeli više od 40.000 puta.

Gospa se prestala svakodnevno ukazivati nekima nakon što im je dala svih 10 tajni koje oni trebaju objaviti svijetu kada im ona to dozvoli, a do tada o njima ne smiju govoriti. Ostali vidioci čekaju na posljednju, 10. tajnu.

>> 'Gospa mi je rekla da ne traži uvijek one najbolje'

Svoj djeci Gospa je povjerila i molitvenu nakanu, Mirjani za nevjernike, Ivanki za obitelj, Jakovu i Vicki za bolesne, Ivanu za mlade i svećenike, a Mariji za duše u čistilištu.

Vidioci su opisali ženu koju su viđali kao ženu crne kose, plavih očiju i rumenih usana, s blagošću na licu i ponekad s djetetom u naručju. Odjevena je u sivo-plavu jednostavnu haljinu, s bijelim velom koji joj prekriva glavu, leđa i pada sve do nogu, a oko glave joj treperi 12 zlatnih zvijezda.

Ukazanja su, kako tvrde, znala trajati od dvije minute do sat vremena. U obraćanjima ih Gospa naziva dječice i anđeli, a sve njezine poruke mogu se sažeti u pet općih poruka: poziv na mir, vjeru, obraćenje, molitvu i post.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene