Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROBLEMI SA STRUJOM

Medved o nevremenu na Baniji: ''Važno je što brže sagledati svu štetu i sanirati je što prije''

Aktualno Galerija Tomo Medved Tomo Medved Foto: DNEVNIK.hr Nevrijeme u Banovini - 1 Nevrijeme u Banovini - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nevrijeme u Banovini - 2 Nevrijeme u Banovini - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nevrijeme u Banovini - 3 Galerija 1/4 >>
Štetu koja je ostala nakon nedjeljnog nevremena na potresom razrušenoj Banovini komentirao je šef Stožera za obnovu potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved, koji kaže da će Županija tijekom dana popisati konačnu štetu kako bi se što prije moglo pristupiti sanaciji.

"Štete su u najvećoj mjeri na elektroenergetskom sustavu. Nažalost, imamo još uvijek dosta sela koja nismo uspjeli tijekom večeri spojiti na električnu mrežu. Imamo jedan dalekovod između Gline i Dvora koji je dosta oštećen, dakle šteta je dosta velika. Naravno da je šteta i na obiteljskim kućama, krovovima, automobilima. Važno je što brže sagledati svu štetu i naći način sanirati je što je prije moguće", istaknuo je šef Stožera za obnovu potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Istri NIZ ŠTETA U CIJELOJ ZEMLJI Zbog nedjeljnog nevremena i požara angažirano 650 vatrogasaca, Civilna zaštita objavila pregled šteta po županijama

Zbog olujnog nevremena u nedjelju na području Sisačko-moslovače županije bilo je 179 intervencija, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.

Na području Siska bile su 42 intevencije, u Petrinji 31, Kutini 37, Glini 32, Novskoj sedam, Popovači devet, Hrvatskoj Kostajnici devet, Hrvatskoj Dubici tri, Martinskoj Vesi dvije, Topuskom dvije, Sunji dvije, Gvozdu jedba, Jasenovcu jedna i Velikoj Ludini jedna.

Tijekom nedjeljnog nevremena vjetar je rušio stabla većinom uz prometnice što je uzrokovalo zastoje u prometu, a zasad se govori o manjim materijalnim štetama, navodi Stožer i dodaje kako su prema prvom pregledu, na više privatnih stambenih i gospodarskih objekata pali crjepovi s krovova te je oštećeno nekoliko automobila na koje se srušilo drveće.

Najveća materijalna šteta je zabilježena na dvorani Srednje škole Tina Ujevića u Kutini, na kojoj su stradali krov i solarne ploče koje su se nalazile na njemu.

Građani su zvali hitne intervencije zbog zakrčenih prometnica i prekida u elektroopskrbi, a iz županijskog Stožera navode da će stradalo područje Petrinje i Gline koje je bez struje tijekom današnjeg dana biti sanirano.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene