Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"ZA 15.000 KUNA"

Policija se oglasila o prodaji djevojčica u Međimurju za brak: "Neka građani prijave ako imaju takvih saznanja"

Romsko naselje u Međimurju (Foto: Pixell)
Romsko naselje u Međimurju (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Međimurska policija priopćila je u srijedu kako ne raspolaže informacijama o trgovanju romskom djecom na području Međimurja.

"Ako građani raspolažu takvim informacijama pozivamo ih da se obrate policiji ili Državnom odvjetništvu nakon čega će se provesti sve potrebne radnje", poručio je glasnogovornik međimurske policijske uprave Nenad Risek odgovarajući na tvrdnje saborskog zastupnika Živog zida Branimira Bunjca da se u Međimurju romske djevojčice u dobi od 15 godina prodaju za brak.

Pročitajte i ovo Snimka bijega migranata - 1 Opasan, ali unosan posao Haraju naoružane krijumčarske bande: Zbog ovoga im prijeti od 8 do 12 godina zatvora Slika nije dostupna Mala Maria 'Plavog anđela' kupili za 1000 eura? 'Kao da imamo bombu u kući'

Bunjac je pozvao nadležne institucije, resorna ministarstva i saborske zastupnike da se uključe u kampanju osvješćivanja tog problema.

"Roditelji Roma bajaša u Međimurju masovno prodaju djevojčice za udaju i to čim navrše 15 godina pa i ranije, iako rijetko dođe do ozakonjenja te veze", rekao je Bunjac u saborskoj raspravi.

Ustvrdio je da je prosječna cijena za koju se Romkinje prodaju 15 tisuća kuna, pa je slijedom toga puno maloljetnica majki.

Saborski zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi nije bio dostupan za komentar. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene