Romsko naselje u Međimurju (Foto: Pixell)
Romsko naselje u Međimurju (Foto: Pixell) Foto: Pixell

Međimurska policija priopćila je u srijedu kako ne raspolaže informacijama o trgovanju romskom djecom na području Međimurja.


"Ako građani raspolažu takvim informacijama pozivamo ih da se obrate policiji ili Državnom odvjetništvu nakon čega će se provesti sve potrebne radnje", poručio je glasnogovornik međimurske policijske uprave Nenad Risek odgovarajući na tvrdnje saborskog zastupnika Živog zida Branimira Bunjca da se u Međimurju romske djevojčice u dobi od 15 godina prodaju za brak.

Vezani članci Prosjakinja, ilustracija Tjerali ženu da prosi svaki dan u Zagrebu i daje im novac: Za manje od 700 isprošenih kuna bi je tukli Slika nije dostupna U raljama prostitucije: 'Bilo je uvijek kako gazda kaže!'

Bunjac je pozvao nadležne institucije, resorna ministarstva i saborske zastupnike da se uključe u kampanju osvješćivanja tog problema.

"Roditelji Roma bajaša u Međimurju masovno prodaju djevojčice za udaju i to čim navrše 15 godina pa i ranije, iako rijetko dođe do ozakonjenja te veze", rekao je Bunjac u saborskoj raspravi.

Ustvrdio je da je prosječna cijena za koju se Romkinje prodaju 15 tisuća kuna, pa je slijedom toga puno maloljetnica majki.

Saborski zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi nije bio dostupan za komentar. (Hina)