Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O susretu Berlusconi-Kosor

Mediji: Kosor je prva posjetila Berlusconijevu vilu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski su mediji posvetili veliku pozornost prvom službenom posjetu hrvatske premijerke Jadranke Kosor Italiji i njezinu susretu s talijanskim kolegom Silvijem Berlusconijem.

Najznačajnije i najutjecajnije novine u Italiji, rimska 'La Repubblica' i milanski 'Il corriere della sera', kao i tršćanski 'Il piccolo', na naslovnim su stranicama istaknuli kako je put Hrvatske u Europsku uniju bio glavna tema razgovora dvoje premijera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za 450 milijuna eura Berlusconi prodaje luksuzni ljetnikovac na Sardiniji Slika nije dostupna Pohvalio ga Medvedev 'Berlusconi je najautoritativniji i najiskusniji vođa'

Kao što se i očekivalo, dobar dio izvještaja posvećen je novom Berlusconijevom imanju, odnosno službenom predstavljanju Vile Gernetto i činjenici kako je 'Jadranka Kosor prva državnica koju je premijer Berlusconi službeno primio u toj vili'. Naime, prema pisanju talijanskih medija, ovo Berlusconijevo privatno imanje prostire se na oko 35 hektara i na njemu bi budućnosti trebalo biti i sjedište sveučilišta slobodarske misli.

'Berlusconi promovirao Hrvatsku u Europsku uniju', 'Hrvatska na korak od EU-a', naslovi su u tršćanskom 'Il piccolu', koji je istaknuo veliku ljubaznost koju je talijanski premije iskazao premijerki Kosor.

U svim izvještajima posebno je naglašena ponuda koju je Berlusconi izrekao hrvatskoj premijeri kada joj je 'ponudio savjete za pitanja reforme pravosuđa', aludirajući time na svoje sudske probleme u Italiji. 'Hrvatska je naša prijateljska zemlja i zato snažno podupiremo njezin ulazak u Europsku uniju', Berlusconijeva je izjava koju je naglasio milanski časopis 'Il corriere della sera'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene