Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru izvijestilo je o nalazu toksikološkog vještačenja koje je pokazalo da je uzrok smrti Marka Azapovića trovanje lijekom tramadolom.


Marko Azapović, pokazao je toksikološki nalaz, uzeo je četiri puta veću dozu lijeka od terapijske koja inače iznosi 1mg/L. Utvrđena koncentracija iznosi 4,0 mg/L što je letalna doza.

Vezani članci Policija, Ilustracija - 2 Preminuo muškarac (55) u zatvoru: Pogoršalo mu se zdravstveno stanje Ilustracija Sin (82) držao očevo (101) tijelo u zamrzivaču, policiji objasnio i razlog tom suludom činu

Tramadol spada u skupinu snažnih analgetika čiji učinak počinje brzo i traje nekoliko sati. Kapsule se koriste za oslobađanje umjerene do jake boli, kao kod povreda (rane, prijelomi), teže neuralgije, boli vezane uz tumore i srčani udar, boi kod dijagnostičkih i terapijskih postupaka

'Iz zaprimljenih rezultata naloženog toksikološkog vještačenja izuzetih tkiva i tjelesnih tekućina, kao i današnjih navoda obudcenta proizlazi 'da je uzrok smrti trovanje lijekom (tramadolom), budući da je utvrđena koncentracija tramadola u krvi od 4,0 mg/L. Ako se uzme da je terapijska doza ovog lijeka 1 mg/L, ista je četiri puta veća, i u konkretnom slučaju je dovela do smrtnog ishoda, odnosno utvrđena koncentracija od 4,0 mg/L je letalna doza.

>> Obitelj Azapović pokazuje liječničke nalaze: Tužit ćemo policiju!

Dakle, temeljem provedenih dokaznih radnji i izvida nije utvrđeno postojanje osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti', izvijestilo je ŽDO u Vukovaru.

U priopćenju navode da su 21. travnja zaprimili obavijest od PP Županja da je 'istoga dana u 12:37 sati zaprimljena dojava roditelja kako u obiteljskoj kući njihov 18-godišnji sin ne daje znakove života te kako je dolaskom na mjesto događaja ophodnja potvrdila navode dojave, a da je pregled mrtvog tijela obavio liječnik DZ Županja i dežurni mrtvozornik koji tom prilikom nisu pronašli vanjskih znakova nasilne smrti'.

Istoga dana, Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru je naložilo policijskom istražitelju provođenje dokazne radnje očevida i naložilo obdukciju radi utvrđivanja uzroka i vremena smrti te izuzimanje tkiva i tjelesnih tekućina radi toksikološkog i eventualno drugih vještačenja, koje je naloženo Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dodaje se u priopćenju.

Pored toga, ističu, ovo državno odvjetništvo je provelo više izvida i dokaznih radnji ispitivanja roditelja, braće i ostalih osoba koje imaju saznanja u svezi tijeka kriminalističkog istraživanja i ozljeda 18-godišnjeg M. A.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju