Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Marina Lovrić Merzel

Jutros prisegnula, popodne joj ukinuli zastupnički imunitet!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marina Lovrić Merzel tereti se za više kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenje službene isprave, primanje mita i pranje novca.

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo danas je jednoglasno i bez rasprave odlučio Saboru predložiti da ukine zastupnički imunitet bivšoj sisačkoj županici Marini Lovrić Merzel, kako bi se mogao nastaviti kazneni postupak u kojem je osumnjičena za višemilijunske malverzacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Imunitet skinut i Grgiću Nakon odluke MIP-a o ukidanju imuniteta: Dražen Barišić podnio zahtjev za mirovanje saborskog mandata, vladajući imaju tjedan dana da pronađu zamjenu Slika nije dostupna Zbog kaznenog postupka Jednoglasno i bez rasprave: Saborsko povjerenstvo na zahtjev DORH-a Siniši Vargi skinulo imunitet

Odobrenje za nastavak kaznenog postupka od Sabora je zatražio DORH, koji Lovrić Merzel tereti za više kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenje službene isprave, primanje mita i pranje novca. Saboru su dostavili četiri pravomoćna rješenja o provođenju istrage.

Popila kavu s Linićem, pa prisegnula za saborsku zastupnicu

Kazneni postupak protiv Marine Lovrić Merzel započet je u vrijeme dok joj je zastupnički mandat bio u mirovanju. U međuvremenu je odstupila s dužnosti županice i zatražila da joj se aktivira zastupnički mandat, što je Sabor i učinio.

Budući da se kazneni postupak protiv zastupnika ne može voditi bez odobrenja Sabora, DORH je 26. rujna zatražio da se Lovrić Merzel ukine zastupnički imunitet.

Predsjednica MIP-a Gordana Sobol (SDP) na sjednici je podsjetila kako je uobičajeno da Sabor na zahtjev DORH-a dobrava ukidanje imuniteta zastupnika, ne ulazeći u sadržaj postupka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene