Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Marin Pucar, novi predsjednik Uprave Podravke, čovjek je oko kojeg su se lomila koplja dviju različitih struja u Vladi.


Marin Pucar, novi predsjednik Uprave Podravke, rođen je u Zadru (rodom iz Babinduba) gdje je živio do završetka srednje škole. Iz tog vremena zabilježeno je da je bio golman u NK Zadar, a potencijal mladog Pucara prepoznao je i zagrebački Dinamo u kojem je Marin trenirao godinu dana.

Vezani članci Slika nije dostupna Pucar: "Ako dođe do preuzimanja kompanija Agrokora, Podravka bi mogla biti na čelu kolone" Slika nije dostupna Objavljen financijski izvještaj Podravke o poslovanju u prvom polugodištu ove godine

Osim hvatanja lopte, Pucar se u Zagrebu prihvatio i knjige upisavši Ekonomski fakultet na kojem je završio znanstveni studij "Teorija i politika marketinga". Nakon toga stekao je i diplomu u Retail Management na Leeds Metropolitan University (današnji Leeds Beckett University) u Velikoj Britaniji. Završio je i Podravkinu menadžersku akademiju POMAK.

Nakon školovanja Pucar se zaposlio u petrinjskom Gavriloviću gdje je isprva radio kao trgovački putnik, a prije odlaska u Podravku bio je brand menadžer.

U Podravku je prešao 2001. godine i to na mjesto direktora prodaje u mesnoj industriji Danica, a krajem 2003. preuzeo je funkciju direktora prodaje, marketinga i razvoja i tako sve do 2008. godine kada je imenovan članom Uprave.

Nedugo potom se našao pod svjetlima reflektora ni kriv ni dužan, za razliku od većine njegovih kolega u Upravi Podravke koji su postali glavni akteri afere Spice 2009. godine. Nakon što je policija privela osumnjičene (Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Sašu Romca, Josipa Pavlovića), u Upravi su ostali tek Pucar i Miroslav Vitković pa su se, silom prilika, našli na njenom čelu.

Poslovni uzlet mladog Pucara naglo je zaustavljen nakon što je 2010. godine na autocesti Zagreb-Varaždin, vozeći službeni automobil, skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi, zbog čega je u zatvoru (doduše, otvorenog tipa) proveo 10 mjeseci.

Već 2012. godine nastavlja se njegova poslovna karijera prelaskom na mjesto izvršnog direktora u tvrtki Zvečevo, a svega godinu dana kasnije postaje i predsjednikom Uprave te tvrtke.

Zvečevo je napustio u rujnu 2016. kako bi završio doktorski studij u Osijeku na temu strategije upravljanja brendovima.

Marinova braća također javnosti nisu nepoznata. Doduše, Benita Pucara, iz zadarskog Zavoda za javno zdravstvo, možda znaju tek Zadrani, ali su zato najmlađeg Ivicu vidjeli gotovo svi. Ivica Pucar je, naime, glumac koji je poznat po ulogama u nekim serijama, poput Ponos Ratkajevih, Zakon, Obični ljudi, Zakon ljubavi...

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju