Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREDSJEDNIK UPRAVE DRUGI PUT

Tko je Marin Pucar, čovjek koji se drugi put našao na čelu Podravke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marin Pucar, novi predsjednik Uprave Podravke, čovjek je oko kojeg su se lomila koplja dviju različitih struja u Vladi.

Marin Pucar, novi predsjednik Uprave Podravke, rođen je u Zadru (rodom iz Babinduba) gdje je živio do završetka srednje škole. Iz tog vremena zabilježeno je da je bio golman u NK Zadar, a potencijal mladog Pucara prepoznao je i zagrebački Dinamo u kojem je Marin trenirao godinu dana.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Tko je Nikola Grmoja? Mostov bombarder iz Metkovića: Uvijek spreman na fajt, na granice bi slao vojsku Marin Pucar U 50. godini Nakon teške bolesti preminuo Marin Pucar, prvi čovjek Podravke

Osim hvatanja lopte, Pucar se u Zagrebu prihvatio i knjige upisavši Ekonomski fakultet na kojem je završio znanstveni studij "Teorija i politika marketinga". Nakon toga stekao je i diplomu u Retail Management na Leeds Metropolitan University (današnji Leeds Beckett University) u Velikoj Britaniji. Završio je i Podravkinu menadžersku akademiju POMAK.

Nakon školovanja Pucar se zaposlio u petrinjskom Gavriloviću gdje je isprva radio kao trgovački putnik, a prije odlaska u Podravku bio je brand menadžer.

U Podravku je prešao 2001. godine i to na mjesto direktora prodaje u mesnoj industriji Danica, a krajem 2003. preuzeo je funkciju direktora prodaje, marketinga i razvoja i tako sve do 2008. godine kada je imenovan članom Uprave.

Nedugo potom se našao pod svjetlima reflektora ni kriv ni dužan, za razliku od većine njegovih kolega u Upravi Podravke koji su postali glavni akteri afere Spice 2009. godine. Nakon što je policija privela osumnjičene (Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Sašu Romca, Josipa Pavlovića), u Upravi su ostali tek Pucar i Miroslav Vitković pa su se, silom prilika, našli na njenom čelu.

Poslovni uzlet mladog Pucara naglo je zaustavljen nakon što je 2010. godine na autocesti Zagreb-Varaždin, vozeći službeni automobil, skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi, zbog čega je u zatvoru (doduše, otvorenog tipa) proveo 10 mjeseci.

Već 2012. godine nastavlja se njegova poslovna karijera prelaskom na mjesto izvršnog direktora u tvrtki Zvečevo, a svega godinu dana kasnije postaje i predsjednikom Uprave te tvrtke.

Zvečevo je napustio u rujnu 2016. kako bi završio doktorski studij u Osijeku na temu strategije upravljanja brendovima.

Marinova braća također javnosti nisu nepoznata. Doduše, Benita Pucara, iz zadarskog Zavoda za javno zdravstvo, možda znaju tek Zadrani, ali su zato najmlađeg Ivicu vidjeli gotovo svi. Ivica Pucar je, naime, glumac koji je poznat po ulogama u nekim serijama, poput Ponos Ratkajevih, Zakon, Obični ljudi, Zakon ljubavi...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene