Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odvjetnik zagrebačkog gradonačelnika Marijan Hanžeković samo za Dnevnik Nove TV iznio je iduće planove u utorak uhićenog Milana Bandića. S njim je razgovarao Andrija Jarak.


Milan Bandić je imao jasne uvjete ponašanja, USKOK ga sada sumnjiči da je kontaktirao neke svjedoke i tjerao ih na lažne iskaze. Što znate o tome?

Bandić je imao jasne uvjete i on ih se držao. Nikoga nije ni na što nagovarao. Gospođa Demarin nije bila svjedok s kojim on nije smio razgovarati.

Vezani članci Gabriela Pilić (Foto: Instagram) Pobjednica showa ''Ples sa zvijezdama'' otkrila s kim bi od svjetskih faca voljela raditi: ''Najljepši je!'' Mislav Bago razgovara s čelnikom SDSS-a Miloradom Pupovcem (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Pupovac o Bandićevu širenju kluba zastupnika: "Ne bi me iznenadilo da on ima ambicije veće od ovih"

Znači s drugim svjedocima nije razgovarao?

Nije s drugim svjedocima razgovarao, samo se stavlja ona na teret, ali po našem saznanju, ona uopće nije trebala biti svjedok.

Što je s jamčevinom? Što će biti s tim novcem?

Vjerujem da će drugostupanjsko vijeće Županijskog suda sve razloge koje ćemo staviti u žalbu ozbiljno razmotriti. Jedino što mogu zaključiti jest da se ne dozvoli gospodinu Bandiću da ponovno bude gradonačelnik i da ga se pokušava onemogućiti u njegovom političkom djelovanju. S druge strane, ja vjerujem da će drugostupanjsko vijeće, kada pogleda sve te argumente, ukinuti ovo rješenje.

Kako je Bandić primio odluku o povratku u pritvor?

Ne moram vam puno govoriti da je to za njega bio šok. Ponašanje prema njemu cijelo vrijeme, pritisci na svjedoke. Svako malo PNUSKOK je dolazio u kuće svjedoke i pitao jesu li s njim kontaktirali. Kod ispitivanja se svjedocima na razne načine prijetilo. Na žalost, mi ćemo morati s tim saznanjima izaći van. Ne bih želio da hrvatsko pravosuđe ostane u ovakvom ozračju jer smatram da je to neprimjereno i opasno za sve i da iza toga stoje vrlo snažni politički nagoni. Mislim da se krše prava koja se ne bi smjela kršiti najobičnijem čovjeku, a kamoli gradonačelniku.

Hoće li Bandić podnijeti ostavku? Razmišlja li o tome?

Sad uopće o tome ne razmišlja. Ne vidim razloga, idemo pričekati prvo rješenje, još ga nisam dobio. Nakon toga imamo rok od tri dana za žalbu, nakon toga ćemo vidjeti odluku drugostupanjskog vijeća, a onda možemo o bilo čemu drugome razmišljati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook