Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ostaje u pritvoru.


Milan Bandić ostaje u istražnom pritvoru u Remetincu, odlučilo je danas Izvanraspravno vijeće Županijskog suda. Odbilo je žalbe njegove obrane na određivanje istražnog zatvora i oduzimanje 15 milijuna kuna ranije uplaćene jamčevine.

Vezani članci Bjegunac koji je udario policajca - 3 Pobjegao policiji iz vozila, jedva ga uhvatili, sad mu je određen pritvor zbog opasnosti od bijega Slika nije dostupna FOTO Kombi pravosudne policije doveo Bandića u Remetinec

Bandić je u pritvoru završio 10. ožujka na zahtjev USKOK-a i to zbog utjecaja na svjedoke i ometanja istrage čime je prekršio uvjete puštanja uz jamčevinu.

Milan Bandić ostaje u pritvoru u Remetincu

Bandićeva obrana tvrdila je u žalbi da je sudac istrage Zdenko Posavec povrijedio više odredbi Zakona o kaznenom postupku i da je Bandiću povrijeđeno pravo na pravično suđenje, no vijeće je, kao drugostupanjsko tijelo, odbilo sve prigovore, rekao je glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

'Vijeće je utvrdilo kako činjenica da svjedokinja Vida Demarin nije ispitana na kontradiktoran način, odnosno da obrana nije imala pravo postavljati pitanja, nije u ovoj fazi postupka odlučno s obzirom da se radi o predkaznenom postupku, odnosno prethodnom postupku za koji je dostatno da postoji osnovana sumnja za počinjenje određenog kaznenog djela', pojasnio je Devčić.

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek poručila je da nastavlja raditi svoj posao i misli kako je to u interesu Grada i građana.

Na pitanje novinara kako komentira odluku izvanraspravnog vijeće zagrebačkoga Županijskog suda, Švaljek je rekla da prvo treba dobiti službenu informaciju te poručila: 'Radimo i dalje'.

Jedna od mogućnosti i jedan od scenarija je da gradonačelnik Bandić da punomoć svojoj drugoj zamjenici (Vesni Kusin), odgovorila je novinarima Švaljek.

Istaknula dok god Bandić ne promijeni svoju odluku i ne dade punomoć nekome drugome, odnosno (zamjenici) Vesni Kusin, ona nastavlja raditi svoj posao i misli kako je to u interesu Grada i građana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook