Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sve je čisto'

Marija Rohatinski: Firmu sam prodala bez znanja supruga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marija Rohatinski, supruiga guvernera Hrvatskwe narodne banke, tvrdi da je da je tvrtku Romah prodala Ivici Todoriću bez znanja supruga.

'Moj suprug nikad u javnosti ništa nije tajio, vidjeli ste koliko je ta kuća skromna. Imam 38 godina staža, a on 37. Zar mi ne smijemo imati kuću vrijednu 250.000 eura? S time da sam ja 20 godina privatna poduzetnica. To je prestrašno kako nas se razvlači, kazala gospođa Rohatinski za Poslovni dnevnik.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić ZAJEDNO HRVATSKA Todorić osnovao stranku i obećao borbu protiv korupcije Ibrulj Ibrahim, radnik Uljanika Nova Skupština vjerovnika Radnici Uljanika su očajni, već dva mjeseca nisu primili plaću: ''Guraju nas u stečaj''

Dodala je kako joj je iskreno žao njezinog poslovnog suradnika i prijatelja kojeg poznaje već 40 godina, Ivice Todorića i njegove tvrtke Agrokor koja je u sve to uvučena.

'Ivicu Todorića, kojem sam prodala Romah, poznajem dugo, još iz školskih dana, prije studija. Znamo se i prije nego sam upoznala supruga. Kad sam počela s privatnim biznisom, postali smo i poslovni partneri', objasnila je Marija Rohatinski.

Naglasila je kako je radila s dosta klijenata, a Agrokor i njezine članice bile su među važnijima. Gospođa Rohatinski ponovila je kako je njezina tvrtka 2004. godine kupila kuću koja je izazvala toliku medijsku pažnju te kako je kuća u posjedu Romaha već sedam godina.

Na upit zašto kuće nema na imovinskoj kartici guvernera HNB-a, njegova je supruga rekla kako se prema zakonu podaci na imovinskoj kartici ažuriraju jednom godišnje i kako se njezin suprug spremao to učiniti na kraju ove godine. 'Promjena je da sam tvrtku prodala Agrokoru i pritom kao fizička osoba otkupila kuću', dodala je.

tvrdi da je tvrtku prodala zbog lošeg poslovanja, no i zbog vlastite bolesti zbog koje je završila na operaciji. 'Cijena je 250.000 eura, kupoprodajni je ugovor sklopljen 2004. godine. Sve je čisto: prodala sam tvrtku i otkupila kuću kao fizička osoba', rekla je Marija Rohatinski.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene