Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je deportirala, a sud na šest mjeseci zabranio ulazak u Hrvatsku navijačima slovenskog nogometnog kluba Maribor kod kojih je u u subotu u autobusu pronađen pravi arsenal huliganskih rekvizita pogodnih za napade.


Četrdeset i šest mariborskih navijača, od kojih je sedam maloljetnika, privedeno je nakon što je u autobusu, kojim su putovali u Zagreb na utakmicu svog kluba i Dinama, policija kod naplatnih kućica u Zaprešiću pronašla drvene palice, bengalke, signalne rakete i druge predmete pogodne za napad te alkoholna pića.

Vezani članci Mate Prlić na izlazu iz zatvora Ispovijest novinara koji je bio među pritvorenim Torcidašima: "Krenula je osveta. Čista ulična odmazda..." Sukob Torcide i policije na A1 Na policajce bacali bengalke, boce, kamenje...Iz istražnog zatvora pušteno 25 navijača Hajduka

Svi su privedeni na zagrebački Prekršajni sud koji ih je novčano kaznio i izrekao polugodišnju zabranu ulaska u Hrvatsku, izvijestio je načelnik Sektora policije Mihael Varga koji je ustvrdio kako nije riječ o pravim nogometnim navijačima nego o skupini koja je imala namjeru izazvati nered.

U policiji kažu da je riječ o ekstremnom dijelu navijačke skupine pod nazivom Viole koja je od ranije poznata hrvatskoj policiji jer su pokrenuli tučnjavu protiv Bad Blue Boysa kod Maribora, a s navijačima su se sukobili i u Varaždinu.

Varga je rekao kako zagrebačka policija do sada nije zabilježila slučaj da je u autobusu s navijačima svaki putnik bio 'naoružan' nekim rekvizitom pogodnim za napade, kao što je to bio slučaj s mariborskim navijačima kod kojih je pronađeno više od 30 drvenih palica, željezna kuka sa zašiljenim vrhom, bengalke i signalne rakete te veća količina alkoholnih pića.

U zagrebačkoj policiji iznenađeni su činjenicom da je tako naoružana skupina uspjela prijeći schengensku granicu, odnosno slovensku i hrvatsku graničnu i policijsku kontrolu, kojima su, navodno, izjavili da idu na izlet u Kumrovec.

Inače, prilikom osiguranja subotnje utakmice Dinamo-Maribor policija je privela i dvojicu navijača Dinama, jednoga preventivno, a drugoga jer mu je bilo zabranjeno dolaziti na utakmice.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju