Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljudska gesta

Makedonija Hrvatskoj za poplavljene donirala 100 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Makedonci stoje na raspolaganju Hrvatskoj sve dok bude trebala pomoć, dok se ne oporave regije zahvaćene poplavama.

Makedonija je donirala gotovo 100.000 eura za pomoć žrtvama katastrofalnih poplava u Hrvatskoj, izjavila je u petak u Zagrebu makedonska veleposlanica u Hrvatskoj Daniela Karagjozoska, istaknuvši da je to bila 'skromna, prirodna i ljudska gesta tipična za Makedonce'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mala škola izbora Koliko stranke smiju potrošiti na promidžbu i kako se prikupljaju donacije? Ilustracija Parlamentarni izbori Objavljeno koliko se može potrošiti za promidžbu kandidata na izborima

Makedonija je izrazila solidarnost sa svim žrtvama poplava u regiji - Srbiji, BiH i Hrvatskoj - i njezina je vlada u suradnji s civilnim društvom pokrenula niz akcija prikupljanja pomoći.

'Želim istaknuti da je to skromna, prirodna i ljudska gesta tipična za Makedonce i Republiku Makedoniju. Mi smo prijatelji, prije svega smo ljudi i mislim da je humanost jedna od najvažnijih karakteristika jedne nacije i to imamo i kao susjedi i kao dobri prijatelji. Svakome treba pomoći kad je u nevolji', naglasila je Karagjozoska u izjavi za novinare.

Dodala je da Makedonci stoje na raspolaganju Hrvatskoj sve dok bude trebala pomoć, dok se ne oporave regije zahvaćene poplavama.

U potrazi za boljim životom rastrgali ga vukovi

Karagjozoska je izrazila zadovoljstvo da je novac prikupljen za pomoć Hrvatskoj iskorišten za kupnju kontejnera za privremeni smještaj obitelji pogođenih poplavama.

'Mi Makedonci smo uvijek pokazivali suosjećanje prema drugima u nevolji nudeći konkretnu pomoć, tim više kada je riječ o bliskim narodima i dobrim susjedima. To je naša tradicionalna osobina, ali vjerujemo da bi i drugi učinili isto za nas kao što su to i učinili nakon razornog potresa u Skoplju 1963.', kazala je veleposlanica.

Makedoniji je na pomoći prošloga tjedna zahvalila prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić. 'Iako i sama ima slične probleme, Makedonija je odlučila pomoći u teškim uvjetima', rekla je tada Pusić zahvalivši na doniranih 98.550 eura. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene