Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od Ministarstva pravosuđa

Mađarsko odvjetništvo zatražilo sudske akte o Čačiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa zaprimilo je zamolnicu za međunarodnu pravnu pomoć mađarskoga Generalnog državnog odvjetništva za uručenje sudskih akata iz predmeta predsjednika HNS-a Radimira Čačića.

Ministarstvo pravosuđa nije moglo detaljnije izvijestiti javnost o kakvim se sudskim aktima radi. Ured okružnog tužitelja u mađarskoj županiji Somogyju potvrdio je u srijedu da je od hrvatskog Ministarstva pravosuđa zatražio pravnu pomoć u slučaju Čačića.

Pročitajte i ovo Peter Magyar - 1 Peter Magyar VIDEO/FOTO Tko je čovjek koji bi mogao razrušiti carstvo Viktora Orbana? Prosvjed protiv Viktora Orbana - 3 Mjesec dana do izbora Tisuće u prosvjedu protiv mađarskog premijera: Skup je vodio čovjek kojeg smatraju prvom prijetnjom Orbanu na nadolazećim izborima

Okružni tužitelj Robert Fekete rekao je da Čačićev slučaj nije predan hrvatskim vlastima te kako je njegov ured od hrvatskoga Ministarstva pravosuđa samo zatražio da, putem pravne pomoći, omogući njegovo ispitivanje u Hrvatskoj. Rok za zaključenje istrage o toj prometnoj nesreći produljen je do 8. rujna, dodao je Fekete.

Istražni postupak protiv Čačića u Mađarskoj završen je još 15. srpnja, a Čačić je za javnu televiziju u utorak navečer rekao da će prihvatiti svaku presudu vezanu za prometnu nesreću, uključujući i zatvorsku kaznu koja bi, kako je dodao, značila i kraj njegove političke karijere.

>> Čačić ipak vozio iznad 130 km/h prije nesreće?

Čačić je 8. siječnja na autocesti M7 za Budimpeštu uzrokovao prometnu nesreću nakon koje su umrle dvije osobe koje su u njoj teško ozlijeđene. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene