Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Jadranu

VIDEO Luksuzne vile za kojima su se pomamili stranci!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Luksuzne vile na Jadranu su mnogim građanima Hrvatske nedostižne, no imućnim strancima cijenom itekako povoljne.

Stare, renovirane vile brzo nađu kupce. Iako je njihova cijena više stotina tisuća eura, ljubitelji mira i luksuza neće puno razmišljati. Cijena nije problem za europske kupce dubljeg džepa.

'Razmišljanje, da tako kažem Europljana pod navodnicima, - Talijana, Austrijanaca, Nijemaca je da sad i Hrvatska igra po njihovim pravilima', kazao je suvlasnik agencije za nekretnine Ivan Ljubičić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Javne politike Kako se gradovi u Hrvatskoj nose s jednom od najvećih kriza? ''Mi smo davno shvatili da posao neće nitko odraditi umjesto nas'' Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..."

Na opatijskoj rivijeri do sada su najbolji kupci bili Rusi. Ulaskom u Europsku uniju atraktivne nekretnine postaju sve primamljivije kupcima iz Europe. Vrlo su slične toskanskim, talijanskim vilama, no s druge su strane još uvijek cjenovno puno prihvatljivije.

>> Brijuni: Hoteli i vile odlaze u koncesiju

'Stranim kupcima svakako je najzanimljivija ova opatijska rivijera koja nosi svoju tradiciju, ima svoju povijest', kazala je voditeljica marketinga agencije za nekretnine Danijela Korkut.

Domaći su kupci brzo pokupovali stanove u riječkoj novogradnji iako je cijena od 2.700 eura po metru četvornom pa naviše. Jedan od razloga je nedostatak luksuznijih stanova na riječkom području.

'Većina stanara će zapravo imati izravan ulaz iz lifta u njihove stanove s kodom i s karticama', kazao je Ljubičić. Imućni kupci svoje stanove i vile ne koriste samo tijekom sezone nego cijele godine. Dovodeći svoje prijatelje i poslovne partnere šire dobar glas o hrvatskom turizmu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene