Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Trčao sam da je izvadim'

Lovio ribu kad je pokraj njega u vodu pala vreća - Šokirao se kad je vidio što je u njoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrepčanin Marijan Pavić ovog se tjedna iz uobičajenog ribolova na Savi vratio s neočekivanim plijenom.

Umjesto ribe, mamcem je ulovio vreću u kojoj je bilo pet štenaca.

'Već sam se spremio da krenem kući jer je dolazilo je nevrijeme, kad je blizu mene u vodu pljusnula vreća. Iz nje se čulo cijukanje', kaže nam M. Pavić. Brzo je potrčao na obalu i ugledao muškarca kako ide prema automobilu.

Kamen za osiguranje

Pročitajte i ovo Nesreća kod Dugog Sela - 8 kod Dugog Sela FOTO Prizori s mjesta strašne nesreće: Šleper se prevrnuo nakon sudara i završio u kanalu, šestero ljudi u bolnici Predsjednik Zoran Milanović Još uvijek u pritvoru Milanović zbog navijača u Grčkoj bocnuo Plenkovića: "Ako ima toliki utjecaj u Bruxellesu, onda neka sredi nekaj, ne?"

'Počeo sam vikati na njega što to radi i je li normalan. Sjeo je u auto i otišao, a ja sam trčao da izvadim vrećicu', nastavlja priču. Uspio je iz drugog pokušaja, prvi put je mamcem zahvatio granu, a kako je vrećica već tonula, u njoj je bilo vode. Otvorivši je, ugledao je pet malih psića i kamen veličine dlana. Psiće je stavio u kantu u koju inače stavlja ribu, ali su bili toliko mokri da su uskoro i u kanti ležali u vodi. Odložio ih je na tepih u auto i odvezao se u selo po pomoć.

'Od strine sam nazvao policiju. Došli su iz Dugog Sela, napravili zapisnik i otišli. Čekao sam gotovo tri sata, u međuvremenu razgovarao i s veterinarom, a onda su po pse došle dvije gospođe', govori nam ribič. Dodaje da je u žurbi uspio zapamtiti samo da je auto bio tamnocrveni, a od registracije ZG 3710, za slova nije siguran jesu li HC, HG ili HN.

FOTO Prekinuto djetinjstvo: Dječak koji posljednjih 9 mjeseci živi pod zemljom

Štenad su preuzele volonterke, igrom slučaja zatekle su se kod lokalnog veterinara, kojeg je policija obavijestila o događaju.

Težak posao čeka volonterke, štenad treba hraniti svaka tri sata, a treba im nadoknaditi i toplinu majke

'Sve su ženkice, kad su pronađene imale su tek nekoliko dana, neke su još imale i pupčanu vrpcu. Nisu još progledale, ali zasad su dobro, pregledao ih je i veterinar. Za njih bi najbolje bilo da se pronađe tko ih je bacio, jer kod njega je sigurno i njihova mama. Othranjivanje ovako malih psića težak je i vrlo nesiguran zadatak. Treba ih hraniti svaka tri sata, danju i noću, treba im topline, masirati im trbuščiće. Dok su tako mali jako su osjetljivi i uza svu njegu i pažnju ne možete biti sigurni da će sve dobro završiti. I naravno, za sve to treba i puno novca, jer maleni moraju piti posebno mlijeko', kaže P. M., jedna od volonterki koje se skrbe za male psiće.

Inače, ovo im je već treće leglo pronađeno od početka godine, pa sad na brizi imaju 17 štenaca. I za ove najmlađe misle da su mješanci haskija. Volonteri se nadaju da će policija, unatoč manjkavim podacima registarskih tablica, uspjeti pronaći počinitelja.

Istraga još traje

U Policijskoj postaji Dugo Selo doznajemo da istraga još traje.

'Pokušat ćemo doći do vlasnika automobila, a onda i do počinitelja ovog djela', rekli su nam u postaji. I hrabri ribič nada se da će policija obaviti svoj posao. Kaže, spreman je i sam tražiti vlasnika automobila kako bi malo popričao s njim.

'Da ga vidim, sigurno bih prepoznao i njega i auto. Pronaći ću vremena i otići ponovno tamo. Čekat ću kod crkve, sigurno će proći tim putem. Nije mi jasno kako je mogao takvo što napraviti', pita se Marijan Pavić. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene