Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za sve koji još nisu, ili uopće neće na more ljeto ipak nije izgubljeno. Ljeto u gradu može biti prekrasno. Nema prometnog kaosa, a naravno možete se i kupati. Postoji puno jezera, rijeka i bazena.


Ukoliko ste u Zagrebu možete uživati na zagrebačkom moru Jarunu gdje se možete kupati. Uz to možete i dobro pojesti te partijati.

Vezani članci Čišćenje podmorja - 6 Dvije tone otpada izvađeno iz podmorja: Među hrpom smeća pronašli i vrijedan predmet? Kupanje u moru, ilustracija Na dubrovačkoj plaži do daljnjeg se ne preporučuje kupanje zbog onečišćenja fekalijama

Tome svjedoče pune plaže, terase kafića pune ljudi koji kartaju, igraju društvene igre, a nakon toga odlaze u noćni život koji je na Jarunu već dobro poznat. Obitelji tu dolaze na cijelodnevni boravak.

U tri dana četiri spašena kupača

Jarunske plaže nose plavu zastavicu. Kako ništa ne bi bilo prepušteno slučaju, kvaliteta vode se 3 puta na tjedan testira u Zavodu za javno zdravstvo. 'To se provjerava na svih 5 plaža koliko postoji na Jarunu, dakle uzimaju se uzorci i njihovi se rezultati tjedno objavljuju na info ormarićima na plažama'. rekla je Alisa Pokuć, referent za za kontrolu kvalitete vode.

Mnogima je navika ići na divlja kupališta, opasnosti koje tamo vrebaju, na gradskim su uvelike umanjena jer tu svakodnevno budno dežuraju mnogi spasioci. 'U 3 dana smo imali 4 uspješno spašena čovjeka od sigurnog utapanja, spasioci su reagirali na vrijeme i svu četvoricu spasili u zadnji čas, ali još uvijek na vrijeme i nadam se da su svi dobro', ispričao je Kosta Kostadinović, istruktor spasilačke službe.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju