Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ljeto može početi: Vodene atrakcije za hrabre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za ove avanture ne treba prijašnje iskustvo, samo dobra volja, želja za zabavom i malo hrabrosti, a u njima mogu uživati i djeca

Oni koji ne podnose cjelodnevno izležavanje na plaži, traže spas u hladu, obližnjem kafiću ili pak u mnogobrojnim ljetnim aktivnostima. Banane, pedaline, skijanje na vodi, skuteri i razne slične aktivnosti koje možete raditi na godišnjem već su stara priča, a vi ste spremni isprobati nešto novo. Donosimo vam tri vodene atrakcije za koje nije potrebno nikakvo prijašnje iskustvo, samo dobra volja, želja za zabavom i malo hrabrosti, a u njima mogu uživati i djeca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mihovil Španja ''Što prije zaboravite uspjeh, to ćete ga prije ponoviti'' Slika nije dostupna Hoću, mogu, znam Mihovil Španja: Motivacijski govor koji će vam pomoći u ostvarivanju ciljeva

1. Rafting – istražite riječne brzace
Nema boljeg osvježenja ljeti od hladne rijeke, iako se na prvu teško odvažimo uskočiti u nju. No mnogi će potvrditi da je rafting odlična varijanta osvježenja tijekom vrućih dana koji nam slijede, a da u rijeku ne moramo direktno ući. Prskanje vode dok plovite uzbudljivim brzacima i spuštate se niz slapove, istražujući skrivene kuteve prekrasne prirode, osvježenje je koje malo kog može ostaviti ravnodušnim.

Kupa, Korana, Mrežnica, Dobra, Zrmanja, Cetina i Una samo su neke od kristalno čistih rijeka koje vam sve to nude, od onih po kojima mirno veslate do pravih izazova za ljubitelje divljih voda i timskog duha.

Od nedavno veslati u timu možete po Savi i to kroz Zagreb! Nova zagrebačka turistička atrakcija je upravo panoramski rafting Savom rutom dugačkom 12 kilometara koja počinje kod Jankomira i završava kod Kajzerice.

Brza rijeka Sava na toj ruti nema slapove niti brzace, pa su naleti adrenalina za ekipu u gumenim čamcima smanjeni na minimum, osim naravno ako se slučajno netko od veslača ne izvrne u rijeku koja nije toliko čista kao prethodno navedene.

2. Flyboard - lebdite iznad mora
Iako se prije par godina pojavio na našim prostorima flyboarding je još uvijek mnogima nova i zanimljiva ljetna atrakcija. Izumio ga je francuski prvak jet ski utrka Franky Zapata. Flyboard se pokreće snagom motora jet skija za koji je naprava pričvršćena, a vi na flyboardu upravljate, dok vozač jet skija kontrolira snagu kojom se flyboard kreće.

Mlazovi vode koji izlaze iz vaših nogu omogućavaju vam lebdjenje i do 10 metara iznad vodene površine te izvođenje svakakvih akrobacija. Ovaj nimalo jeftin 'sport' možete isprobati na nekoliko lokacija na našoj obali kao što su Pag, Baška voda, Poreč i Supetar na otoku Braču.

3. Zip line - letite uz pomoć sajle
Za one koji istinski žude za adrenalinom i osjećajem letenja, zip line neće razočarati, a niti lokacije gdje ga možete isprobati. Od ljetnih varijanti svakako se izdvajaju sljedeći 'letovi na sajli'. Zip line na samom rubu Plitvičkih jezera spušta vas preko kanjona Korane. U udobnom sjedalu letite na sajli dugoj 300 metara i to brzinom većom od 50 km/h.

Nešto južnije nalazi se i najduži i najsloženiji zipline u Hrvatskoj koji vas vozi kroz kanjon Cetine. Sastoji se od osam čeličnih sajli čija je ukupna dužina 2100 metara, a najduža ima čak 700 m i nalazi se 150 m iznad zemlje.

I za kraj ostavili smo najkraći, ali i najzabavniji zip line smješten na samom sjeveru Hrvatske – u srcu Međimurja. Aquapark u Termama Sveti Martin s velikim vanjskim bazenima, gusarskim brodom, odbojkom na pijesku, brojnim whirpoolovima, aquabarom i ostalim vodenim atrakcijama, nudi i adrenalinske sadržaje među kojima je i zip line iznad samog ljetnog kupališta.

U suradnji s Accredo Centrom iz Zasadbrega Terme Sveti Martin donose uzbudljiv let dug gotovo 200 metara do samog vodenog parka prilikom kojeg ćete moći gledati svoje prijatelje kako se zabavljaju, a na kraju ako želite toboganom se spustite u bazen i pridružite im se.

Otvorenje aquaparka u Termama Sveti Martin najavljena je za 10. lipnja 2016. I ne sumnjamo da će ovakva vrsta zabave biti pravi hit među posjetiteljima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene