Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Naš najtrofejniji sportaš Mihovil Španja, pred mnoštvom u dvorani Terma Sveti Martin, prekjučer je održao motivacijski govor s kojim želi inspirirati ljude da osobna iskustva i borbe prenesu na posao.


Mihovil Španja je obolio od dječje paralize sa svega šest mjeseci, a upravo se zbog bolesti, u svom rodnom Dubrovniku, počeo baviti plivanjem.

Vezani članci Slika nije dostupna Dosta vam je klišeja? Ovo Valentinovo može biti puno zabavnije Slika nije dostupna U Termama Sveti Martin održana promocija trećeg izdanja kalendara ''Velike i male zvijezde''

Danas, 32-godišnji Mihovil, je s više od stotinu medalja s raznih svjetskih plivačkih natjecanja za osobe s invaliditetom postao najuspješniji paraolimpijac, ali i sportaš uopće

''Svi su me pitali zašto si prestao u zenitu svoje sportske karijere, a ja sam rekao: 'Upravo ste sad dali odgovor.' Smatram da kad je torta završena i stavljen onaj šlag na tortu, ne treba je više dirati jer uvijek postoji mogućnost da se sruši.'', kaže Mihovil Španja. 

Svoja sportska iskustva i motivacijske metode danas prenosi na ljude iz poslovnog svijeta pa je u Termama Sveti Martin održao predavanje s temom kako se motivirati nakon uspjeha. 

''On je jedna osoba koja ostavlja dojam pa imate potrebu kroz tu njegovu temu dalje još i samostalno ''kopati''. Moram vam priznati da što se više s njim družim to više imam potrebu neke stvari iz sporta primijeniti u svakodnevnom poslu.'', priznaje Branimir Blajić, direktor Terma Sveti Martin. 

A jedna od njegovih najvažnijih poruka je ta da ''Što prije zaboravite uspjeh, to ćete ga prije ponoviti.''