Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Maškaranje

Ljetni karneval: Što više šminke, to manje odjeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Srebrenom pokraj Dubrovnika sinoć je održan ljetni karneval. Maškarane zabave ljeti postala su tradicija, uz jedno pravilo, što više šminke i što manje odjeće.

Rivom u Srebrenom sinoć u šetali i stari Grci, španjolske plesačice i najveće male bebe na svjetu. Iako su maškare karakteristične za veljaču, Župljanima su ipak draže one ljetne. Pravilo za ljetne maškare što manje odjeće i što više boje. Neki su potrošili sate na šminkanje. 'Djeca su se bojala pet sati, a mi pošto radimo, dva sata,' rekao je 'Avatar' Romeo. Karneval je za sve Župljane nešto posebno. Pripreme traju tjednima, a maškarane zabave se ne propuštaju. 'Ovo je 58. nastup u četiri godine, koliko mi postojimo,' rekao je gusar Braco.

'Vidite i sami da se ovdje ništa ne događa. Moramo nešto, pa makar kroz ovaj karneval, dati turistima,' rekao je Mato Barišić, voditelj karnevala. Na mašakare u Srebreno, dolazilo se iz daleka, poput vitezova iz Podece kraj Makarske. 'To je obrana od navale turista. Puno je ove godine turista, pa ćemo se time malo obraniti,' rekao je Vitez Podački. Na maškarati, sudjeluju svi, od najmlađih do najstarijih. Svi su problemi ostavljeni sa strane, a bitna je samo dobra zabava.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Karnevalska povorka u Rijeci - 4 fašnik u punom sjaju FOTO Tisuće maškara zavladalo Rijekom: Dio ukazao na ono što im je smetalo posljednih 365 dana

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene