Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija udruge "Lipa"

Pokrenuta peticija protiv novih nameta: "Svakog građanina stajat će dodatnih 1000 kuna godišnje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokrenuta je peticija čijim potpisivanjem građani mogu izraziti protivljenje uvođenju najavljenih poreza na telefoniranje, alkohol, igre na sreću i cigarete.

Udruga poreznih obveznika "Lipa" pozvala je građane da potpišu peticiju i na taj način izraze protivljenje uvođenju najavljenih poreza na telefoniranje, alkohol, igre na sreću i cigarete.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neki povećali, neki smanjili Građanima upućen poziv zbog jednog poreza: Ako ga želite izbjeći treba vam potvrda liječnika Ilustracija Dobre vijesti Objavljeno kad stiže povrat poreza: Nadležna uprava otkrila detalje

O svemu su se oglasili u priopćenju koje prenosimo u cijelosti:

"Udruga poreznih obveznika „Lipa“ poziva građane da izraze svoje protivljenje uvođenju najavljenih poreza na telefoniranje, alkohol, igre na sreću i cigarete potpisivanjem online peticije na www.manjiporezi.hr/peticija-protiv-novih-poreza. Nakon uspješne peticije i zaustavljanja poreza na nekretnine, pozivamo građane da odlučnom reakcijom pokažemo da su porezni obveznici PROTIV uvođenja novih poreza i podizanja ionako previsoka poreznog opterećenja.

Uvođenje ovih četiriju nameta predstavljalo bi novi snažan udar na standard građana jer bi se na taj način iz džepa poreznih obveznika izbio desetak puta veći iznos od onoga što bi morali dodatno platiti kroz uvođenje predloženog, ali odbačenog poreza na nekretnine. U prosjeku, svakog punoljetnog građanina Hrvatske, već preopterećenog porezima, ovi će nameti stajati dodatnih tisuću kuna godišnje.

Podsjećamo, nagomilani dugovi u sustavu zdravstva rezultat su neprovođenja reformi na koje su se obvezale sve hrvatske vlade, uključujući i sadašnju, te se daljnjim odgađanjem reformi samo produbljuju gubitci u sustavu.

Pozivamo Vladu da odustane od uvođenja navedenih novih poreza i okrene se smanjivanju rashodne strane proračuna, odnosno provođenju reformi i poreznom rasterećenju građana", stoji u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene