Nakon tučnjave na zadarskoj tržnici zbog primjene Zakona o fiskalizaciji o cijeloj situaciji oglasilo se Ministarstvo financija.


Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Poreznici zapečatili štandove na šibenskoj tržnici Slika nije dostupna Evo kakvi PROBLEMI tek čekaju ugostitelje

'Nemili događaj na zadarskoj tržnici ukazuje na pravi razlog prosvjeda – poduzetnici koji nemaju želju plaćati poreze nastoje ne provoditi Zakon kako bi za sebe osigurali novac od poreznih obveznika. Odgovorni poduzetnici, koji su svjesni da plaćanje poreza i doprinosa pridonosi povećanju standarda zdravstva i obrazovanja te su krenuli s radom putem fiskalnih uređaja, grubo su fizički napadnuti od onih koji nemaju želju plaćati poreze i provoditi Zakon.

>> Na zadarskoj tržnici došlo do BRUTALNE TUČNJAVE!

Evidentno je da nisu problem fiskalizacija i tehnička rješenja vezana uz fiskalizaciju i da je sedam mjeseci, od kada je krenuo proces fiskalizacije, bilo dovoljno vremena da se osiguraju tehnički uvjeti za poštivanje Zakona. Električnu energiju i pristup internetu mogle su osigurati tržnice, a uređaje poduzetnici bez imalo negativnih utjecaja na poslovanje i tržnica i poduzetnika.

Ministarstvo financija zgroženo je činom fizičkog obračuna s poduzetnicima koji žele pokazati da i u okolnostima kada tržnice nisu osigurale uvjete mogu poslovati sukladno Zakonu, što zahtijeva hitnu intervenciju s ciljem sankcioniranja neodgovornih poduzetnika.

Nemili događaj u Zadru poruka je svima onima koji daju potporu ljudima koji izbjegavaju plaćati porez. Jer, u 21. stoljeću osiguranje napajanja električnom energijom i internet mreže mali je i beznačajni problem.

Građanima ovim putem poručujemo da će fiskalizacija značiti manje prekupaca, više reda na tržnicama, transparentnije cijene proizvoda i kvalitetniju ponudu od proizvođača vlastitih proizvoda, odnosno kumica, i time omogućiti prostore na tržnicama koje su dosada okupirali preprodavači', navodi se u priopćenju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju