Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štrajkovi zbog fiskalizacije

Na zadarskoj tržnici došlo do BRUTALNE TUČNJAVE!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvo jutro u Europskoj uniji i eto prvog štrajka, na šibenskoj tržnici i ribarnici. No zbog uvođenja fiskalizacije štrajka se i na tržnicama u Splitu i Zagrebu. U Zadru je došlo i do fizičkog obračuna.

Dvojica vlasnika štanda na zadarskoj tržnici jutros u 8,45 sati napali su oca i sina, također prodavače, a neslužbeno se doznaje da je povod tučnjavi bila fiskalizacija jer su se dvojica prodavača odlučila poštovati Zakon i izdavati fiskalne račune.

Pročitajte i ovo POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Gdje je zapelo? Je li ovo rekord? Poslali pošiljku na kratku relaciju, nevjerojatno koliko je putovala: "Čak i u vrijeme rata je pošta funkcionirala točno u dan"

Kako je potvrđeno u zadarskoj policiji, otac i sin lakše su ozlijeđeni te nisu zatražili liječničku pomoć. Policija traga za napadačima.

Zbog uvođenja fiskalizacije i fiskalnih blagajni i šibenska tržnica i ribarnica od jutros su u potpunom štrajku. Domaći i strani gosti nisu mogli obaviti jutarnju kupovinu, dok su prodavači sve to pratili iz lokalnih kafića.

>> Zagreb: Radnice na Dolcu jednosatnom blokadom prosvjedovale protiv fiskalizacije

Štrajk u Splitu podržao gradonačelnik Baldasar

Jutros su zbog uvođenja fiskalizacije štrajkali i trgovci u Splitu. Velik broj trgovina je zatvoren, a podršku prosvjednicima je došao dati i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

Slični štrajkovi prošlog mjeseca organizirani su na tržnicama i drugih hrvatskih gradova - Zagrebu, Vukovaru i Karlovcu. Poruka svih tih štrajkova vlasti bila je da prodavači na tržnicama propadaju zbog politike uvođenja fiskalnih blagajni. No, sredinom lipnja, Porezna uprava objavila je i koji prodavači na tržnicama neće morati imati fiskalne blagajne niti izdavati iste račune.

Prodavači na tržnicama, među kojima su i 'kumice s placa', a koji prodaju proizvode koje su sami uzgojili i proizveli, nisu obvezni od 1. srpnja izdavati račune, kao niti provoditi postupak fiskalizacije izdavanja računa, izvijestila je još sredinom prošlog mjeseca Porezna uprava.

Rijeka: S tržnice pred poglavarstvo

Oko tri stotine prodavača na štandovima na riječkim tržnicama nisu danas radili nego su prosvjedovali zbog obveze uvođenja fiskalnih blagajni tražeći da se, do pronalaska rješenja, za njih odgodi primjena zakona o fiskalizaciji.

Nakon okupljanja na glavnoj tržnici, prosvjed su nastavili ispred zgrade gradske uprave na Korzu, a predstavnike prosvjednika primio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

I Osječane podržao gradonačelnik

Prodavači na Osječkoj tržnici danas su jedan sat prosvjedovali protiv uvođenja fiskalizacije, pridružili su im se članovi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a podupro ih je i osječki gradonačelnik Ivica Vrkić.

Gradonačelnik Vrkić rekao je kako je došao poduprijeti prodavače na tržnici zbog 'tako rigoroznog uvođenja fiskalizacije koji se nigdje na takav način ne provodi'.

Dodao je kako od prodaje poljoprivrednih proizvoda na osječkoj tržnici živi oko 700 obitelji te da im treba pomoći i olakšati rad, a ne stvarati dodatne probleme. 'Stajem uz njih', rekao je Vrkić, ističući kako će od ministra financija Slavka Linića tražiti da se prodavači na malo izuzmu od fiskalizacije.

'Ako to ne uspijem, grad Osijek će im kupiti fiskalne blagajne', obećao je gradonačelnik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene