Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezakonite uplate

Linić o Spačvi: Plaća u bonovima je nezakonita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić izjavio je danas da je uplata plaća u bonovima nezakonita, te da takve plaće ne bi smjeli dobivati ni radnici vinkovačke Spačve.

"Nema plaće u bonovima. To su nezakonite uplate", rekao je Linić pred početak današnje sjednice Vlade odgovarajući na novinarski upit da se radnicima Spačve plaće isplaćuju u bonovima.  Linić kaže da probleme u Spačvi mora razriješiti država.

"U ovom trenutku ozbiljno razgovaramo s Hrvatskom poštanskom bankom i nekim drugim vjerovnicima kako financijski konsolidirati Spačvu", rekao je Linić. Naglasio je da u toj tvrtci radi više od tisuću radnika, koji trebaju pomoć države.

Pročitajte i ovo Dalibor Kratohvil povećanje od 56 posto Šefu HOK-a povećali i ovako golemu plaću: Upravni odbor u tome ne vidi problem, kažu da je to sve zbog njegova rada i angažmana Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza!

>> Spačva - uspješna tvrtka na rubu propasti zbog dogovora s Hrvatskim šumama

Linić je potvrdio da su sva ministarstva zajedno za oko 800 milijuna kuna probila svoje proračunske stavke. Naglasio je da Vlada ne namjerava rebalansirati proračun, te da ministarstva moraju uštedjeti na dodacima na plaću, prekovremenim satima i ugovorima o djelu, kako je dogovoreno. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene